George: de geheime sleutel naar het heelal – Lucy & Stephen Hawking

George 1

Maar George keek liever naar de hemel boven hem dan naar de aarde onder hem, en dus keek hij omhoog om te tellen hoeveel sterren er waren en bleef zijn stukje grond kaal en onbewerkt, met alleen wat miezerig onkruid, stenen en aarde.

Korte inhoud
“Stephen Hawking, de wereldberoemde wetenschapper schreef de serie George samen met zijn dochter.
De verhalen gaan over George, een normale jongen met een groot geheim. Hij kan namelijk door het heelal reizen en intergalactische avonturen beleven!
Het supergeheime computerprogramma Kosmos stuurt George op reizen door de ruimte. Het is zijn taak om Kosmos te beschermen zodat het niet in verkeerde handen valt. Hierbij krijgt hij hulp van zijn buurmeisje Annie. En dat is hard nodig, want er gebeuren gevaarlijke dingen in de ruimte. Zo is er een gekke wetenschapper die een verschrikkelijk experiment wil uitvoeren en krijgen George en Annie een vreemd bericht.”

Kun je raden welke toets je moet indrukken? Weet je welke toets de geheime sleutel is die jou toegang geeft tot het heelal?

Auteurs
“Stephen Hawking is een wereldberoemd natuurkundige en zijn boeken over het heelal worden over de hele wereld verkocht. Zijn dochter Lucy is schrijfster en de liefde voor het heelal is haar met de paplepel ingegoten. De serie over George schreven zij samen.” (dit boek is het eerste deel in de serie)

Mijn mening
Je leest in dit eerste deel van de George-serie het verhaal van George die dolgraag een computer wil, maar dat niet mag van zijn milieubewuste ouders. Wetenschap is gevaarlijk volgens hen. Dan krijgen ze nieuwe buren: Natuurkundige Erik en zijn dochter Annie. Annie en George sluiten vriendschap en Erik en Annie laten George hun computer zien: Kosmos, de slimste computer ter wereld. Kosmos praat en denkt en hij kan je naar het heelal sturen. Annie neemt George een keer mee om aan hem te bewijzen dat ze geen verhaaltjes verzint en samen reizen ze op een komeet door het heelal.
Erik gebruikt Kosmos om goed te doen, maar er zijn ook mensen die Kosmos voor duistere praktijken willen gebruiken. Hij moet dus koste wat kost uit hun handen blijven!

Dit verhaal is leuk voor jongens en meisjes en voor jong en oud. Het is namelijk niet alleen een spannend avonturenboek, er staan ook nog eens heel veel weetjes over het heelal in én een flink aantal prachtige foto’s van ons universum! Heel erg leerzaam en interessant (soms ging het me zelfs mijn petje te boven al die info over materie e.d.). Zeker voor mensen die erin geïnteresseerd zijn is dit een geweldig boek! Ik ga hem bewaren voor mijn leergierige kleuter!

George 1
ISBN 9789020622317 – Uitgever: Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – Originele titel: George’s secret key to the universe – Vertaald door: Aimée Warmerdam – Deel 1 in de George serie
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

One thought on “George: de geheime sleutel naar het heelal – Lucy & Stephen Hawking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.