Tweeluik: De Angstaanjager & Spel van Angst – Michael Grant

De Angstaanjager
Deel 1: De Angstaanjager

Ik ben de Angstaanjager, de Boodschapper van Angst.

Korte inhoud
“Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Even bekruipt haar de angst dat ze dood is, maar dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de angstaanjager noemt. Hij is er om mensen die dat verdienen te straffen. Ze moeten meedoen aan een griezelig spel waarin hun ergste angst bewaarheid wordt.
Maar waarom moet Mara de angstaanjager hierbij helpen? Wat is er met haar gebeurd? Ze blijft zich verzetten tegen alles waarin hij haar meesleurt, tot de schokkende waarheid eindelijk tot haar doordringt…”

Deel 2: Spel van Angst

Ja, het zijn de goden die voor het wankele evenwicht zorgen op het vlak van gerechtigheid, en hun instrumenten zijn Boodschappers van Angst, oftewel Angstaanjagers.

Korte inhoud
“Als leerling van de Angstaanjager heeft Mara al meer vreselijke dingen gezien dan de meeste mensen in een heel leven. Wat je ook op je kerfstok hebt, de Angstaanjager weet je te vinden en stelt je voor een keuze die even simpel als verschrikkelijk is: meedoen aan een duister spel of… je ergste angst doormaken.
Mara kan er nog steeds niet aan wennen, maar ondanks alles begint ze tot haar eigen verbazing verliefd te worden op de mooie mysterieuze jongen die de Angstaanjager is. Wanneer ze steeds meer te weten komt over zijn geheimzinnige verleden, beseft ze dat ze voor een onmogelijke opgave staat. Hoe zal ze de jongen, die zelf zegt onaanraakbaar te zijn, ooit kunnen tonen wat ze voor hem voelt?”

Auteur
“Michael Grant is de auteur van de veelgeprezen Gone-serie. Hij is geboren in Californië en is daarna tijdens zijn jeugd heel vaak verhuisd. Ook als volwassene hield hij er niet van om aan één plaats gebonden te zijn. In feite was dat een van de redenen dat hij schrijver werd. Tegenwoordig is hij wat meer honkvast en woont weer in Californië, met zijn vrouw, de schrijfster Katherine Applegate, en hun twee kinderen.”

Mijn mening (Geen spoilers!)
Nadat ik deel 1 en 2 van de Talon-saga gelezen had, YA Fantasy, begon ik vol vertrouwen aan deze YA Fantasy boeken, want kennelijk spreekt het me toch meer aan dan ik dacht!

Ook deze twee boeken, een tweeluik, lazen als een trein. Ik vond het wel leuk dat ik deel 1 en 2 achter elkaar kon lezen en daarmee ook meteen het complete verhaal had. Ik zat er helemaal in en ben bijna non-stop aan het lezen geweest. Geen moment vond ik iets raar of vervelend, ook al spelen de verhalen zich af in een andere werkelijkheid, een soort duistere droomwereld, waar je voor- en achteruit in de tijd kunt springen en door muren heen kunt e.d..

Deze twee verhalen zijn super spannend en beangstigend, gruwelijk zelfs op sommige momenten. Angstaanjagers die mensen boete moeten laten doen voor iets wat ze gedaan hebben… Een bizar spel spelen en winnen en genade krijgen, of verliezen en een vreselijke straf ondergaan… En Mara moet als leerling van de Angstaanjager ook straffen opleggen. Maar hoe is zij eigenlijk leerling geworden?

De Angstaanjagers houden het wankele evenwicht tussen goed en slecht in balans. Maar hoe ze zelf in balans blijven met alles wat ze zien en meemaken… Eng!!

Ik heb genoten van dit tweeluik! En nu ben ik ook benieuwd naar ander werk van Michael Grant 🙂

De Angstaanjager
ISBN 9789402705300 – Uitgever: Harper Collins Holland – 320 pagina’s – Verschenen: september 2015 – Originele titel: Messenger of Fear – Vertaald door: Erica van Rijsewijk
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

Spel van Angst
ISBN 9789402709902 – 288 pagina’s – Verschenen: april 2016 – Originele titel: The tattooed heart
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

One thought on “Tweeluik: De Angstaanjager & Spel van Angst – Michael Grant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.