Een stap te ver – Tina Seskis

Een stap te ver

Gek hoe gemakkelijk het uiteindelijk is om op te staan uit je oude leven en een nieuw leven te beginnen.

Korte inhoud
“Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles – om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen?

Emily heet nu Cat en ze werkt in Londen bij een reclamebureau. Ze deelt een huis met een nieuwe vriendin, Angel. Cat heeft elk spoor naar haar oude leven zo goed gewist dat niemand haar weet te vinden. Maar ze kan het verleden – en haar herinneringen – niet volledig begraven. Dan komt het moment dat Cat onder ogen moet zien wat ze heeft gedaan: een schokkende onthulling die haar uiteindelijk over de rand duwt…”

Ik lig in bad en denk na over vandaag, over de afgelopen negen maanden. In sommige opzichten ben ik trots op mezelf, in andere walg ik van mezelf.

Auteur
“Tina Seskis studeerde bedrijfskunde in Bath en werkte ruim twintig jaar in diverse functies binnen de marketing- en reclamewereld. Een stap te ver is haar debuut. Ze besloot het in eigen beheer uit te geven en verkocht binnen een jaar 100.000 E-books en 10.000 hardbacks. Hierna kreeg ze een contract bij Penguin en werd haar boek wereldwijd aan 18 landen verkocht.”

Mijn mening
Dit boek heb ik mogen lezen voor Hebban, als #hebbanbuzz boek.

In dit boek volg je Emily, die op een dag alles achterlaat en elders een nieuw leven begint als Cat. Ze maakt nieuwe vrienden, waaronder kleptomane Angel. Onder invloed van Angel wordt Cat wat losser en begint ze ook te stelen en wat coke te snuiven. Haar nieuwe leven neemt langzaam vorm aan, maar het verleden waar ze zo hard voor weggelopen is haalt haar keihard in op de dag dat ‘het’ één jaar geleden is.

Naast de verhaallijn van Cat in het heden leer je ook haar verleden kennen, haar ouders, haar tweelingzus, haar man Ben en ook kom je wat meer te weten over het verleden van Angel.
Er is vanaf het begin duidelijk dat er iets ergs gebeurd is, maar wat dat is daar kom je maar langzaam achter. Heeft het iets met haar nogal getroebleerde tweelingzus te maken? En hoe heeft ze ooit haar kind waar ze het steeds over heeft achter kunnen laten?

Tijdens het lezen was ik steeds geboeid en vroeg ik me af waar het heen ging met het verhaal. Een thriller is het niet, maar het verhaal geeft je wel een heel onheilspellend gevoel, meer een psychologische spanning dus.
Wel maakte de auteur vrij aan het begin een klein foutje naar mijn mening, waardoor ik één aspect van het verhaal al vermoedde.
Maar al met al vond ik het een lekker weglezend boek, goed voor een paar uur leesplezier!

Een stap te ver
ISBN 9789400504998 – Uitgever: A.W. Bruna – 344 pagina’s – Verschenen: juli 2016 – Originele titel: One step too far – Vertaald door: Catalien & Willem van Paassen
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

4 thoughts on “Een stap te ver – Tina Seskis

  1. Deze heb ik moeten reviewen voor hebban (na de buzz dus 😉 ) ik denk dat onze mening redelijk overeenkomt! Ik vond het boek aardig, maar niet grandioos.

      1. Ja klopt! Dat vind ik wel vaker het geval met (sorry dat ik het zo ongenuanceerd zeg) vrouwen die een thriller schrijven. Het blijken toch regelmatig ”vrouwenverhaaltjes” met een beetje spanning te zijn. Jammer, want daardoor stap je inderdaad met een ander idee het boek in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.