Scoop! – Iris Houx

Scoop!

Ik produceerde iets wat op een lach moest lijken, maar The Joker zou er jaloers op zijn geweest. Dit kon niet waar zijn, dit mocht niet waar zijn.

Korte inhoud
“Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet én haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…”

Chocolade lost alle problemen op, letterlijk. Ze smelten als chocolade voor de zon.

Auteur
“Iris Houx is geboren en getogen in Noord-Brabant. In 2010 begon ze met het schrijven van korte verhalen en columns. Ze publiceerde o.a. in Dagblad MetroTPO MagazineViva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Sinds 2013 is ze vaste columniste van Chicklit.nl, waar ze met haar humor en eigen stijl een grote groep vaste lezers aan zich weet te binden. Scoop! is haar debuutroman.”

Mijn mening
Ja heb je haar weer! Maar: heerlijke cover! Opvallend en aantrekkelijk zonder druk te zijn. En tsja, ik houd gewoon van roze en mooie letters 😉

Iris heeft met Esmée een hoofdpersoon neergezet waar je je mee kunt identificeren, met wie je meeleeft, wie je af en toe een schop onder haar hol wilt verkopen, kortom: een levensecht personage dat gevoelens bij je oproept!

Esmée is een dame die wel wat meer zelfvertrouwen mag hebben. Ze verkondigt aan haar vriendinnen dat ze redactiechef is bij een tijdschrift, maar eigenlijk is ze redactie-assistente. Haar was wel een promotie beloofd als de huidige chef weg zou gaan, maar die vrouw (een kreng) heeft zelf voor vervanging gezorgd. Die vervanging is Jasmijn, een van de vriendinnen van Esmée… Hoe lult ze zich hier dan weer uit?

Jasmijn blijkt helemaal niet geschikt voor de functie, Esmée kauwt al haar werk voor. Ze verdient niet alleen een betere baan, ze verdient ook betere vriendinnen. Door haar leugentje, die uiteraard uitkomt, komen haar vriendschappen flink onder druk te staan.
Ondertussen probeert haar beste vriendin, die overal van op de hoogte is en wie ze al kent van vroeger, haar af te leiden van alle ellende door haar mee te laten werken aan het organiseren van het dorpsfeest (voor het gehucht waar ze allebei vandaan komen). Tot overmaat van ramp loopt ze daar Rik tegen het lijf, de jongen waar ze vroeger hoteldebotel op was, de jongen die haar een naaistreek geleverd heeft. Waarom is hij zo aantrekkelijk en aardig? Ze heeft Hugo (“Huug” bah!) toch al?

Dit boek leest heerlijk weg, alsof je een humoristische soapserie aan het kijken bent (als dik compliment bedoeld!). Er zit drama in, romantiek en lekker veel sarcastische humor! (muzikanten Jack & Timo?!)
Ik heb zo zitten genieten van de belevenissen van Esmée. Ik vond het echt heel jammer dat ik het boek, wat niet echt een dunnetje is, uit had. Van mij had hij nog wel twee keer zo dik mogen zijn 😉
Iris Houx heeft met Scoop! wat mij betreft een geweldig Chicklit/Feel Good roman debuut geschreven en ik hoop dat ze nog lekker doorgaat met boeken schrijven!

Scoop!
ISBN 9789044349689 – Uitgever: The House of Books – 448 pagina’s – Verschenen: juni 2016
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

7 thoughts on “Scoop! – Iris Houx

  1. Iris, in een woord… TOP! Ik ben het helemaal met biebmiep eens en zie raakvlakken met verschillende series waar je zo heerlijk bij onderuit kunt zitten kijken en denkt… zij ook?! Helaas… 2 dagen vakantie en het boek is al uit… op naar méér om de overige 12 dagen door te komen ? .

  2. Bedankt allemaal voor de leuke reacties! 🙂 Fijn om te horen dat Scoop! zo goed is bevallen.
    Ik ben inmiddels begonnen aan een tweede roman, al zal deze niet over Esmée gaan, maar over een nieuw personage en in een andere setting, maar hopelijk wordt hij weer net zo leuk en onderhoudend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.