Aftellen naar de Kinderboekenweek met Clavis! Nog 8 weken…

Kas bij opa en oma
Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong!
De Kinderboekenweek die over 8 weken begint, op 5 oktober, staat dit jaar in het thema van opa’s en oma’s. Het motto is “Voor altijd jong!”
Op de website Kinderboekenweek.nl vind je alle informatie over activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.
Hier op biebmiepje.nl tellen we samen af naar de Kinderboekenweek, iedere woensdag geef ik een boekentip die past bij het thema van dit jaar. Dit alles in samenwerking met uitgeverij Clavis!

Kas gaat logeren bij opa en oma.
Joepie, dat is het leukste wat er is!

Kas bij opa en oma Pauline Oud
“Kas pakt zijn koffertje, want hij gaat logeren bij opa en oma! Opa en oma maken er met Kas een heerlijke dag van. Kas moet erg lachen om hun gekke gewoontes: waarom gaat opa winkelen met een schepje in zijn hand? Hoe komt het dat oma’s logeerbed zo heerlijk warm is? En hond Kees, die doet de gekste dingen …

Een warm en herkenbaar prentenboek over een peuter die heel graag bij zijn grootouders is. Op een grappige manier vertelt Pauline Oud over de speciale band tussen grootouders en hun kleinkinderen. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

‘Boodschappen doen met een schep?’ vraagt Kas
verbaasd. Hij snapt er niks van.

IMG_8420
Over het boek

Kas gaat een nachtje bij opa en oma logeren. Hij heeft een koffertje vol met spullen mee. Bij opa en oma mag hij in het grote warme logeerbed slapen. Maar eerst is er taart, gaan opa en Kas hond Kees uitlaten, boodschappen doen en opa’s speciale pannenkoeken eten.

Kas bij opa en oma is een heel vrolijk en lief prentenboek vol kleurrijke illustraties over logeren en de band tussen grootouders en kleinkind. Bij opa en oma is alles even bijzonder en leuk; een herkenbaar verhaal voor vele (groot)ouders.

In het boek staan een aantal vragen die je kunt behandelen met je (klein)kind nadat je het boek hebt voorgelezen, zo kun je samen nog even nagenieten van het verhaal en het boek nogmaals doorbladeren. (En het is nog leerzaam voor je kleine ook 😉 )

Veel leesplezier!
-X- Judith

One thought on “Aftellen naar de Kinderboekenweek met Clavis! Nog 8 weken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.