Talon Saga 1 & 2: Pupil & Rebel – Julie Kagawa

Pupil
Talon Saga deel 1: Pupil

Ik had genoeg van Talon en zijn eindeloze reeks voorschriften, wetten en verboden. Dat was nu afgelopen. […] Deze zomer zou ik volop gaan leven.

Korte inhoud
“Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St. George de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgegroeid met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…”

Rebel
Talon Saga deel 2: Rebel

(Let op! Korte inhoud kan spoilers bevatten als je het boek nog moet lezen!)

Het was mijn missie geweest om contact te leggen met de verdachte, vast te stellen of het een draak was en die draak in dat geval te doden. Zo simpel lag het.
Alleen… zo simpel had het dus niet gelegen.

Korte inhoud
“Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.”

Auteur
“Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-series als The Iron Fey en Blood of Eden. Ze is geboren in Sacramento en opgegroeid op Hawaï. Samen met haar man en een heleboel huisdieren woont ze in Louisville, in de staat Kentucky.”

Mijn mening (Geen spoilers!)
Laten we beginnen met de covers van deze boeken: WOW! De indringende kleuren, de drakenhuiden in reliëf, prachtig gewoon. Alleen al door de covers hoopte ik heel erg dat ik deze boeken mooi zou vinden en ze van mezelf mocht houden en in de kast zetten 😉

Ik ben niet echt een Fantasy lezer, ik lees wel Young Adult, maar meestal de “realistische” verhalen. Ik zei altijd dat Fantasy mijn genre niet was. Maar: door deze verhalen ben ik van gedachten veranderd! Fantasy Young Adults zijn geweldig! Het zijn dan wel “fantastische” verhalen, maar daar ben je je tijdens het lezen van deze boeken van Julie Kagawa helemaal niet bewust van. Ik heb geen moment gedacht “dat kan helemaal niet, doe ff normaal!”, ik werd alleen maar helemaal meegesleept in de geweldige verhalen vol spanning. Het voelde allemaal zó realistisch!

Deze verhalen zitten vol avontuur, vol actie, vol romantiek en verboden gevoelens… De jonge hoofdpersonen zijn heel erg verschillend, zeker draak Ember en mens Garret, maar vanbinnen toch ook weer niet. Ze hebben allebei een hart wat ze willen volgen, maar gevoelens zijn hen niet aangeleerd, je hoort orders blind op te volgen… En dan rebel Riley (drakennaam Kobalt), ook al zo’n interessante en stoere personage. In deel 2 leer je zijn verleden beter kennen. Ik heb alle personages in mijn hart gesloten en ben onwijs benieuwd hoe deze serie (5 boeken in totaal) zich verder gaat ontwikkelen.

Wat knap dat je als auteur zo’n levensecht Fantasy verhaal neer kunt zetten. Een verhaal waarbij je je kunt identificeren met een draak!
Zullen de volgende delen weer zo meeslepend en super spannend zijn? Ik heb er vast zin in! (Deze boeken zouden niet misstaan op het witte doek!)

Pupil
ISBN 9789402701401 – Uitgever: Harper Collins Holland – 448 pagina’s – Verschenen: juli 2015 – Originele titel: Talon – Vertaald door: Karin de Haas
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

Rebel
ISBN 9789402705201 – 416 pagina’s – Verschenen: september 2015 – Originele titel: Rogue
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

5 thoughts on “Talon Saga 1 & 2: Pupil & Rebel – Julie Kagawa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.