Leespluim augustus: Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees

Evert-Jan een poepvlieg met smetvrees

Daar komt vader aangevlogen.
‘Verrassing!’ roept hij opgewonden.
‘Volg mij, we gaan uit eten, ik heb
iets heel feestelijks geroken!’
[…]
‘Hoera! Het is…
… poep met appelmoes! Ons lievelingseten!’

Achterflap
“Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat. Evert-Jan vliegt boos weg en vindt een nieuwe vriend die hem helemaal begrijpt. Alleen al de keurige manier waarop hij dat web heeft geweven! Gelukkig loopt het, dankzij Rob, Bob en Pop, goed af en leert Evert-Jan zijn lesje: voortaan eet hij zonder zeuren zijn poep op.”

‘Néé!’ roept Evert-Jan boos. ‘Dat eet ik niet.
Ik lust geen poep, dat vind ik VIES!’
‘Doe even normaal en eet je poep op,’ zegt
moeder. ‘Gedraag je een beetje, we zijn
wel uit eten ja!’

Leespluim winnaar augustus
Dit grappige prentenboek heeft de Leespluim van augustus gewonnen. Ik besprak het boek eerder al op mijn blog! De rest van mijn recensie lees je daarom hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.