Het huis op de heuvel – Eve Chase

Het huis op de heuvel - Eve Chase

‘Ik zeg vaak tegen papa dat Black Rabbit Hall het enige rustpunt is in deze krankzinnige, almaar veranderende wereld. Het is ons eigen veilige paradijsje, hè, Amber?’

Achterflap
“Het prachtige landhuis Pencraw Hall is altijd het zomerhuis van de familie Alton geweest. Hun vaste grapje is dat een uur op het landgoed twee keer zo lang duurt als in Londen, maar dat je niet meer dan de helft gedaan krijgt. Het leven is er loom en ontspannen en eigenlijk gebeurt er nooit iets. Totdat, op een mooie zomerdag, het allerergste gebeurt.

Tientallen jaren later zijn Lorna Smith en haar verloofde in Cornwall op zoek naar de perfecte trouwlocatie. Lorna heeft een zwak voor het vervallen landgoed dat ze zich herinnert uit haar jeugd – in haar ogen zijn de stoffige kandelaars en de wilde bloemen die tussen de vloerplanken door groeien het toppunt van romantiek. Maar als ze, gekerfd in een boomstam, een verontrustende boodschap vindt, beseft ze dat het verleden – dat van haarzelf én dat van het huis – duisterder is dan ze zich wil herinneren.

Steeds dieper wordt Lorna de geschiedenis van het huis in getrokken. Wat is er gebeurd, al die zomers geleden?”

Maar net zoals levendige dromen de gladde randen van wakende uren kunnen rafelen, zo blijft Black Rabbit Hall haar die avond achtervolgen, en de dagen daarop: de geur van bijenwas, het gezoem van de globe, de smaak van het verleden: zilt, smakend naar meer, op het puntje van haar tong.

Mijn mening
Uitgeverij Boekerij is een ster in prachtig ogende boeken uitgeven, hun covers pik je er altijd meteen uit. Maar die van Het huis op de heuvel spant wel de kroon! De prachtige intense kleur, de ruwe textuur, de binnenkant van de kaft… Ik ben zó verliefd! Dit boek verdient eigenlijk een speciaal uitgelicht plekje in mijn boekenkast 😉

Was de inhoud net zo mooi? Gelukkig wel! Wat heb ik genoten van dit verhaal. Van begin tot eind zat ik er helemaal in. Het verhaal speelde zich als een film af in mijn hoofd. Ik beleefde het echt samen met de hoofdpersonen Amber, verleden, en Lorna, heden. Ik liep met Lorna door het vervallen landhuis, net zo in de ban van het huis als zij. Ik vond het gewoon jammer dat ze niet verder ging met het ronddwalen door de vele kamers. En net als Amber voelde ik de aantrekkingskracht van de donkere Lucian en de impact die de familietragedie op haar had.

Eve Chase heeft een fijne schrijfstijl, je vliegt door het verhaal en ziet alles zo voor je. Ze weet het verhaal echt tot leven te brengen.
Het huis op de heuvel is een aangrijpend en triest verhaal over verlies en familiegeheimen, waar ik een brok van in mijn keel kreeg, maar het is tegelijkertijd prachtig en intens! Mooi vanbinnen en vanbuiten…

Het huis op de heuvel 2
Het huis op de heuvel

ISBN 9789022575635 – Uitgeverij: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: januari 2016 – Originele titel: Black Rabbit Hall – Vertaald door: Lydia Meeder
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

9 thoughts on “Het huis op de heuvel – Eve Chase

  1. Wat een mooie cover! Dit is er inderdaad zo eentje die je wilt kopen ook al weet je eigenlijk nog niet waar het verhaal over gaat. Gelukkig was dat ook de moeite waard, begrijp ik 🙂

  2. Ook ik geef toe dat dit een prachtige cover is. Jammer dat er tegenwoordig zo weinig mooie covers worden gebruikt. Ook het verhaal lijkt me wel iets hebben en dit is kort maar goed teruggeven in de recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.