Blommetjes – JonArno Lawson & Sydney Smith

Blommetjes - JonArno Lawson & Sydney Smith
Korte inhoud

“In Blommetjes zien we een meisje aan de hand van haar vader door een drukke stad wandelen. Haar vader heeft weinig oog voor zijn dochter of de omgeving: hij is constant met zijn telefoon in de weer. Het meisje daarentegen ziet haar omgeving wél: ze plukt bloemetjes, heel veel bloemetjes.

Gaandeweg gebeurt er iets met de vader en met de bloemetjes, móóie dingen. Er komt ook meer kleur in het boek, een weerspiegeling van de blijdschap waarmee het verhaal eindigt.”

Mijn mening
Toen ik dit prentenboek zonder woorden “las” was ik gewoon ontroerd… De boodschap is zo ontzettend mooi en past helemaal bij deze jachtige tijd.
Dat kleine meisje in haar knalrode jasje dat in tegenstelling tot haar drukke vader wél om zich heen kijkt en het mooie in de kleine dingen ziet.

Ze plukt onder andere paardenbloemen, onkruid volgens velen, maar een schat voor haar. Langzaam verzamelt ze meer bloemetjes. Ze laat er wat achter bij een dood musje in het park, zij merkt het beestje op, vele mensen zullen het arme beestje niet eens zien.
Overal waar het meisje gaat laat ze bloemetjes achter en krijgt de wereld meer kleur. En haar vader is ook ineens niet meer zo druk aan het bellen.

Dat er geen tekst in dit boek staat is helemaal niet erg, zo zonder woorden, met alleen de aansprekende illustraties is de boodschap helder genoeg. Kijk eens wat meer om je heen. Kijk eens met de ogen van een kind en je zult een prachtige wereld zien!
Ik vind Blommetjes een ontroerend mooi prentenboek!

Blommetjes
ISBN 9789492168078 – Uitgever: Karmijn – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

6 thoughts on “Blommetjes – JonArno Lawson & Sydney Smith

  1. Wat een mooie recensie schreef jij hier over dit woordeloze boek. Blijkbaar staan er meer woorden in dan in een voorleesboek en is de boodschap op die manier zeer duidelijk overgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.