Het verloren meisje – Eve Chase

Onze zomerjurken zijn slagersschorten. We zien er nu allemaal uit alsof we hem hebben vermoord, niet slechts een van ons. Zussen, verbonden door bloed.

Korte inhoud
“Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…”

Ze moeten radicaal het roer omgooien, de miljoenenstad verruilen voor een plek die vrediger en vriendelijker is. En wat kan er vrediger zijn dan Applecote Manor?

Auteur
“Eve Chase schrijft het liefs over families die ondanks tegenslagen weten te overleven, en over grote oude huizen die geheimen verbergen binnen hun afbrokkelende muren. Net als haar debuut Het huis op de heuvel is ook Het verloren meisje zo’n verhaal.”
www.boekerij.nl

‘Er zijn hier nare dingen gebeurd.’ Haar stem is ijl, verzwakt door haar uitbarsting. ‘Ik voelde het zodra ik binnenkwam.’ 

Mijn mening
Het vorige boek van Eve Chase, Het huis op de heuvel, vond ik echt prachtig. Mooi vanbinnen én vanbuiten; het was namelijk een prachtige hardcover met mysterieuze omslag (kijk maar). En hoe aansprekend deze cover ook is zo met die knallende oranje letters en de duistere afbeelding (die helaas niet helemaal bij het verhaal bleek te passen, wat over vier zussen gaat die veel groter zijn), ik vond het toch jammer dat dit niet ook zo’n zelfde soort hardcover was.  Dat deed overigens niets af aan het verhaal!

Zomer 1959: De zussen Flora (17), Pam (16), Margot (15) en Dot (12) Wilde gaan voor het eerst in vijf jaar weer de zomer doorbrengen bij hun oom en tante op Applecote Manor. Vijf jaar geleden verdween hun nichtje Audrey spoorloos, dus het zal nooit meer hetzelfde zijn. Flora en Pam zijn daar ontzettend met de knappe buurjongens bezig, maar Margot is vooral bezig met de verdwijning van haar nichtje. Ze wil weten wat er gebeurd kan zijn en wie er meer weet dan hij/zij zegt.
De altijd zo hechte zussen drijven die zomer steeds verder uit elkaar, tot die ene noodlottige avond… Zullen ze elkaar weten terug te vinden?
Nu: Jessie wil weg uit Londen; het zou goed zijn voor haar om uit het huis weg te zijn van Will’s overleden eerste vrouw, het zou goed zijn voor hem om in een rustigere omgeving te wonen en afstand te nemen van zijn werk en het zou goed zijn voor haar stiefdochter Bella (16) die niet meer welkom is op school na iets wat ze een meisje aangedaan heeft. Hopelijk brengt Applecote Manor de familie dichter bij elkaar.
Maar Bella raakt geobsedeerd door het duistere verleden van het landhuis en keert zich alleen maar meer en meer tegen Jessie en peuterzusje Romy…

Wat is dit van begin tot eind een onwijs boeiend verhaal! De verhaallijn in het verleden houdt je flink bezig, want wat is er nou gebeurd met Audrey en wat gaat er die zomer gebeuren tussen/met de zussen? Het is duidelijk dat hun verblijf op Applecote Manor ze steeds meer uit elkaar drijft, net zoals er in het heden met het gezin van Jessie aan het gebeuren is…
Ook daar leef je enorm mee met hoe Jessie’s droom van een huis op het platteland en meer family time langzaam verandert in een nachtmerrie door alles wat ze te weten komen en wat ze meemaken, en met hoe ook hun gezin langzaam uiteen dreigt te vallen.

Dit spannende verhaal heeft de hele tijd een ontzettend beklemmend sfeertje en op het puntje van mijn stoel leefde ik toe naar de climax in het verleden en heden die er ongetwijfeld aan zat te komen… Ook ik raakte haast geobsedeerd door de gebeurtenissen!
Wat een onwijs mooi, aangrijpend én broeierig spannend verhaal was dit! Ik hou wel van de schrijfstijl van Eve Chase en ben heel erg benieuwd wat ze nog meer gaat schrijven. Ik ben fan!

Het verloren meisje
ISBN 9789022577301 – Uitgever: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Originele titel: The Vanishing of Audrey Wilde – Vertaald door: Lydia Meeder

[bol_product_links block_id=”bol_5cac3d6279030_selected-products” products=”9200000085063402,9200000085183261,9200000108570772,9200000091613750,9200000046170364,9200000046134711″ name=”chase” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het verloren meisje – Eve Chase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.