De Boodschappencoach – Ir. Ralph Moorman

De Boodschappencoach - Ralph Moorman

Deze gids is een handig naslagwerk dat erg veel mogelijkheden aandraagt om je voeding te verbeteren. […] begin bij de grootste verbeterpunten en zoom later pas in op de details.

Korte inhoud
“Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar u dik van wordt, zonnebloemolie in plastic flessen die giftige chemicaliën afgeven, saus vol schadelijke toevoegingen, fruit waar restjes pesticiden aan kleven: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden.

Gelukkig is er ook nog gezonde, schone en ‘eerlijke’ voeding in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In De Boodschappencoach – Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe u producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.”

Kies ook in de biologische schappen zo puur en onbewerkt mogelijk.

Auteur
“Ir. Ralph Moorman studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University. Hij is nu werkzaam als levensmiddelenadviseur, bedrijfsadviseur voeding & gezondheid, spreker, docent en gezondheidscoach volgens de principes van zijn eigen hormoonfactorprogramma. Van zijn hand verschenen eerder de boeken De hormoonfactor, Het hormoonbalansdieet en Hormoonbalans voor vrouwen.” (die laatste besprak ik eerder op mijn blog, zie hier)

Mijn mening
De Boodschappencoach is een lekker compact boekje met eerst een deel uitleg over de gevaren van moderne voeding, ongezonde toevoegingen, ingrediënten en meer dingen waar je op moet letten als je in de supermarkt staat. Daarna volgen de lijsten met allerlei verschillende levensmiddelen zoals Groente, Fruit, Vlees, Kip, Zuivel, Sauzen, Broodproducten en Snacks.

Daar staan dan een hoop voorbeelden die je kunt kopen in de gemiddelde supermarkt (hier is uitgegaan van de AH, Jumbo en EkoPlaza) en er staat in kleurcode aangegeven wat de beste keuze is; Groen = prima, Oranje = goede tweede keuze, Rood = slecht, maar soms minst slechte keuze. Ook staan er iconen bij die aangeven of er nadelen aan de producten verbonden zijn. In de flap van het boekje vind je een legenda. De productgroepen zijn met verschillende kleuren aangegeven, dus je bladert er makkelijk naartoe.

De Boodschappencoach is echt een heel praktisch, helder en leerzaam naslagwerk waarin je snel kunt zien wat je het beste in welke productgroep kunt kopen. En als je voor “slechte” dingen kiest, wat ik nog wel eens wil doen, kun je aan de hand van dit boekje toch nog het “minst slechte” kiezen 😉 (gelukkig ontdekte ik dat ik toch ook veel goede keuzes maak!)

De Boodschappencoach 2
De Boodschappencoach
ISBN 9789079142217 – Uitgever: CocoBooks – 178 pagina’s – Verschenen: januari 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “De Boodschappencoach – Ir. Ralph Moorman

  1. Ik dacht toevallig pas nog: hoe ga ik er in hemelsnaam achterkomen welke producten goed zijn en welke niet? Dit klinkt als een antwoord 🙂 Aan de andere kant vraag ik me ook af of het niet allemaal een beetje ‘bangmakerij’ is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.