#DeRealMealRevolutie


De Real Meal Challenge
Ik mocht van Uitgeverij Atlas Contact meedoen aan De Real Meal Challenge. Dat hield in dat ik het boek al kreeg voor verschijnen en dat ik met de andere uitverkorenen een maand lang volgens de regels van de Revolutie ging proberen te leven.

In De Real Meal Revolutie leggen een professor, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet – ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie.
Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in dit boek kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt De Real Meal Revolutie je een revolutie tot stand te brengen: een gezonder, energieker leven door gewoon weer écht te eten.

Ik had me aangemeld vol enthousiasme omdat ik echt iets moet veranderen aan mijn eetpatroon én omdat ik “dieet”-boeken (vooral in de zin van “verander je eetpatroon”) gewoon erg interessant vind om te lezen/uit te leren. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vrij gauw tot de conclusie kwam dat DRMR niets voor mij is. Ik lust gewoon heel weinig van wat op de groene lijst staat, ben te gehecht aan mijn havermout, mijn brood en mijn fruit. Dan laat ik mijn slechte verslavingen nog achterwege 😉
Als ik me aan de leefregels zou houden zou dat betekenen dat ik bijvoorbeeld mijn moeders Indische rijsttafel bijna niet meer kan eten en de heerlijke Indische snacks van de Toko. Dat zijn maar een paar voorbeelden van dingen die ik gewoon niet wíl opgeven.

Nou vond ik de eieren met gebakken spek wel erg lekker (al mis ik dan het broodje eronder) en staan er echt wel een hoop lekkere recepten in het boek, waarvan ik er zeker een paar wil uitproberen.
Het boek heeft me wel weer wat dingen geleerd, ik haal er gewoon uit wat ik toepasbaar vind (meer eieren, vet is niet slecht, meer verse producten…) en dat is ook wat waard toch?

 De Real Meal Revolutie
ISBN 9789045031118 – Uitgever: Atlas Contact – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2016
Wel iets voor jou? Als je hem hier bestelt krijg ik een kleine vergoeding.

0 thoughts on “#DeRealMealRevolutie

  1. Ik zou ook niet zonder fruit kunnen! Als ik gezonder probeer te eten (lees: minder snacken) is fruit altijd mijn go-to eerste optie omdat ik dat lekker vind en het makkelijk mee te nemen is. Maar ik ben het met je eens dat dit soort boeken wel altijd interessant zijn om te lezen. En dat je altijd mee kunt nemen wat wel werkt voor jou.

  2. Een maand lang volgens bepaalde eet-regels leven… Je moet het maar kunnen 🙂 Ik zelf vind dat soort boeken ook erg interessant, maar zou er net als jij vooral een aantal dingen uithalen die goed bij me passen (en de rest snel vergeten ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.