De droomreizen van Poes Milo – Angela Pelaez-Vargas (+ winactie!)

De droomreizen van poes milo

Poes Milo droomt.
Hij droomt terwijl hij niet weet dat hij droomt.
Hij droomt zonder te weten wat hem overkomt.

Achterflap
“Poes Milo valt nog wel eens in slaap. Hij dommelt weg in zijn mandje, soezend in het zonnetje. En dan gebeurt het… De ene keer wordt Milo wakker op een wolkje dat hoog boven de stad zweeft. Of plots is zijn warme mandje een bootje en dobbert hij rond. Of poes Milo wordt besnuffeld door een hond en rent weg zo hard hij kan, klimt de eerste de beste boom in en blijft daar een tijdje… Een tijdje? Een heel jaar!

De droomreizen van poes Milo bevat drie losse verhalen, getekend in zwart/wit met subtiele steunkleuren. Het boek is een genot om voor te lezen aan kinderen, maar zal ook de volwassen poezenliefhebber niet onberoerd laten.”

Poes Milo wordt wakker.
Het voelt alsof hij een heel jaar weg is geweest.
Maar alles is nog net zoals het was.

Auteur
Angela Pelaez-Vargas is geboren in Colombia, maar ze woont al twintig jaar in Europa, nu in Amsterdam. Ze doet van alles: ze bedenkt decors voor televisie, schrijft verhalen en kinderboeken en maakt commerciële illustraties. Illustreren is een rode draad in haar carrière.
Eerder verschenen van haar bij Uitgeverij Rubinstein Mia’s Nest en Sophia en de Leeuw.

Mijn mening
Ik viel voor de eenvoudige en rustige zwart-witte cover van dit Blinkend Boekje. Het leek me een lief, droomachtig verhalenboek en ik houd van poezen, dus dat een poes daarin de hoofdpersoon is sprak me ook aan.
Het boek is niet alleen van buiten zo mooi, ook de illustraties die bij de drie verhalen over Poes Milo horen in het boek, zijn zo sereen en dromerig, overwegend zwart-wit met wat zachte kleuren als aanvulling. Past perfect bij het thema van de verhalen: dromen.

Poes Milo beleeft in zijn dromen, zonder dat hij beseft dat hij droomt, drie avonturen. Hij gaat als kapitein van zijn eigen mandje de wereld rond, vliegt door de lucht op een wolkje en woont een jaar lang in een verlaten vogelnest in een hoge boom. Om iedere keer weer veilig in zijn eigen huis, in zijn eigen mandje wakker te worden.

De korte verhalen zijn fantasierijk, avontuurlijk en net zo dromerig als de illustraties. Ik vind het een heel mooi en leuk boek om voor te lezen én om zelf te lezen. Ben wel een beetje verliefd denk ik 😉

De droomreizen van poes milo 2

Winactie #biebmiepje3jaar
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit Blinkend Boekje? Doe dan mee aan de winactie, want ik mag van Uitgeverij Rubinstein één exemplaar weggeven!
Wat moet je doen om kans te maken?

 • uiteraard volg je mijn blog via één van de mogelijke manieren
 • je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig e-mailadres
 • in die reactie laat je me weten wat voor droomreis, alles mag, jij zou willen maken
 • delen van de actie is niet verplicht, maar wel lief
 • je reageert uiterlijk maandag 4 april, dinsdag 5 april neem ik contact op met de winnaar
 • ben je de winnaar? reageer dan aub uiterlijk 7 april op mijn mail

De winactie is afgelopen! Wat een mooie dromen heeft iedereen, bedankt voor de fijne reacties!
De winnaar is Mariska, zij heeft een mailtje ontvangen.

-X- Judith

De droomreizen van Poes Milo
ISBN 9789047619284 – Uitgever: Rubinstein – 96 pagina’s – Verschenen: augustus 2015 – Illustraties: Angela Pelaez-Vargas
Wil je niet wachten op de winactie? Bestel het boek dan via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

36 thoughts on “De droomreizen van Poes Milo – Angela Pelaez-Vargas (+ winactie!)

 1. Wat een schattig boekje! Terwijl ik dit schrijf, ligt poes Kyra heerlijk tegen me aan, ze spint en is gelukkig. Ik ook! Dan komen we bij mijn droomvakantie aan. Hoewel het water en het strand er op de Malediven er prachtig uitziet, gaat er voor mij niets boven een vakantie “rondom huis”. Ik heb hier alles wat ik wil. Mijn lieve hond en poes en mijn man. Ons bed ligt heerlijk, geen kakkerlakken op de badkamer en water drinken kan uit de kraan. Als ik vakantie heb, is iedereen hier in de buurt weg…voor mijn rust hoef ik niet te gaan. Ik geniet met een lekkere Malibu Cola in mijn hangmat met de e-reader en mijn beestjes in de buurt. Dat is voor mij vakantie met een hoofdletter V. En…..ik heb ontzettende heimwee, mag ik lekker thuisblijven PLEASE ??

 2. Ik zou heel graag een reis willen maken naar de hemel, om even te kijken hoe het daar is en even een knuffel te halen en te geven aan mijn moeder welke is overleden toen ik 8 was en kijken hoe het met ons dochtertje is die dit jaar 18 zou zijn geworden.. Geen fijne reis maar wel eentje waar ik blij van zou worden…Gewoon even kort kijken hoe het met ze gaat en of ze trots zijn op wat ik doe en op mijn gezin..

 3. Goedemorgen,
  Dit boekje staat al heel lang op mijn verlanglijstje! Mijn zoontje zijn naam is Milo en hij is dol op dieren, dit boekje hoort dus echt wel een beetje bij ons! Ik zou de avonturen van Poes Milo dus ontzettend graag voorlezen aan hem.
  Ik vind alles rondom mijn zoontje al 1 groot avontuur (moeilijk, makkelijk, leuk, niet leuk.. Alles) en ik hoop dat ik dat nog heel lang mee mag beleven!
  Hij is zelf een echte ondeugende avonturier, die alles wil zien en meemaken, dus saai zal onze reis vast niet worden, haha!

 4. Oh, dit boek lijkt me echt heel leuk! Ik heb onlangs mijn droomreis al een beetje gemaakt, ik ben namelijk anderhalve maand naar Nieuw Zeeland geweest om daar rond te reizen! Dat was heel gaaf. Ik zou ook nog wel een keer naar Australië willen, dus dit is mijn volgende droomreis!

 5. Dag Judith.
  Ik zou heel graag dit boekje winnen voor mijn buurmeisje die helemaal gek van katten is en ook dolgraag een kitten voor haar verjaardag zou willen maar haar vader kan niet tegen katten dus dat feest gaat niet door 🙁
  Nu hebben wij zelf wel een kat en ze komt dus ook regelmatig aankloppen ‘om Billy te aaien of met Billy te spelen’ Maar Billy is geen kitten meer, niet zo dol op drukke meisjes en gaat liever zijn eigen gang 😉

  Nu is mijn buurmeisje net aan het leren lezen en het lijkt me super om haar dit boekje kado te geven. Kan ze toch nog een beetje avonturen beleven met ‘haar kat’. 🙂

  Oh; en ondertussen zou ik zelf ZEKER heel wat droomreizen maken idd! Voorlopig nog even in mijn hoofd want ik ben de laatste jaren erg ziek waardoor ik niet echt kan reizen. Maar mocht het ooit weer beter gaan dan zou ik heel erg graag in een Spaanstalig land Spaans gaan leren, wilde dieren en gorillas zien in Tanzania en Zanzibar, de jungle en Caraibische kust van Columbia bezoeken, op een roadtrip door de VS of struinen door klassieke Italiaanse steden! Dromen genoeg 🙂

 6. Ik zou heel graag naar Japan willen; waar ze overigens ook helemaal lijp zijn van katten en dit boek vast en zeker kunnen appricieren!
  Maar Nieuw Zeeland of de VS lijken me ook erg mooi om eens te bereizen. Naar Rome ga ik graag nog eens terug; daar blijf je je ogen uitkijken!
  Ben benieuwd naar de avonturen van Milo!

  Post geliked en shared op Facebook

 7. Mijn droomreis is om alle biebs in de wereld te kunnen bezoeken, een biebtour around the world. Blijft natuurlijk een droom, maar wel cool toch 🙂
  Ik wil dit lieve en mooie boekje graag winnen voor een kleine en enthousiaste minibiebbezoeker die het geweldig vindt om te komen snuffelen naar nieuwe boekjes, mèt zijn mama en papa. Dat is precies wat ik mede voor ogen heb, ook de jeugd vertrouwd maken met lezen!

 8. Hihi, wat schattig! Heb zelf geen kids, maar kan me voorstellen dat dit een heerlijk boekje is om samen met je kleine te lezen. Een poes die droomt, schattiger kan het niet worden, toch?

 9. Wat een schattig boekje.
  Ik heb vijf kleinkinderen, kinderen van mijn twee geadopteerde zoon en dochter uit India, in de leeftijd van 2 tot 6 jaar en dan is het altijd wel leuk weer een nieuw boekje te hebben om uit voor te lezen.
  Mijn droomreis is een reis achter de wolken om mijn moeder te vertellen dat ze nu 5 achterkleinkinderen heeft. Dit heeft ze helaas niet mogen meemaken en dat vind ik heel erg. Wat zou ze er gelukkig mee zijn geweest.
  Deze reis kan ik helaas niet maken, maar ik heb soms het gevoel dat ze het wel weet.
  Beetje droevig, hé, maar ja, verder heb ik geen grote droomreis wens.
  Ik volg je op Bloglovin.

 10. Mijn droomreis komt in mei uit!! Samen met mijn zus ga ik naar New York. Hopelijk volgen er daarna nog heeel veel andere mooie reisjes als indonesie etc!

 11. mijn droomreis is de hele wereld over reizen. Met vliegtuig, boot, trein…. alles is prima. Motto is dan: niets moet alles mag

 12. Mijn droomreis voer ik nu al uit: mijn eigen leven…. Niet altijd zoals ik wil, veel tegenslagen de laatste drie jaar, maar positiviteit en optimisme , familie en vrienden laten mij een levensgenieter blijven… De wereld (en verder) blijven reuze interessant om doorheen te wandelen, vliegen, rijden varen of gewoon in te luieren!

 13. Gefeliciteerd met 3 jaar biebmiepje!

  Dit boek ziet er echt prachtig uit 🙂

  Weet je? Ik heb eigenlijk een best wel “kleine” droomreis, als ik heel eerlijk ben.. Ik zou het liefst heel het Verenigd Koninkrijk doorreizen. Ik heb een zwak voor dat land. Of misschien toch Scandinavië. Hmm.. moeilijk kiezen.

 14. Wat een leuk boekje! Heel graag een kansje… Mijn droomreis is sinds zoveel jaren eens een reis naar Ierland… Maar wordt steeds weer uitgesteld 🙂 Dus nu met onze kleine uk, gaat de droomreis van dit jaar de Efteling zijn 🙂

 15. oh nog nooit in mijn leven op vakantie gegaan.. tot dat mijn ouders dit jaar besloten om heel t gezin gezellig mee te nemen

 16. Wat een perfect boek!!! Een van mijn liefste vriendinnetjes en mede crazy cat person verwacht binnenkort haar eerste kleine, dit is natuurlijk een mooie manier om de kattenliefde er met de paplepel in te gieten.
  Ik zou heel graag een jaar lang kleine stedentripjes doen (en telkens tussendoor terug naar huis gaan) om zo de mooiste plekken te zien, maar mijn leven, katten en huis niet te hoeven missen 🙂

 17. Wat enorm leuk! Ik doe graag mee.

  Mijn droomreis zou gaan naar het heelal, ik zou graag eens willen ervaren hoe het in de ruimte is en zou graag de aarde eens vanuit een andere ‘hoek’ willen zien.

 18. Lijkt mij een mooi boekje! Waag graag een kansje!
  Het lijkt mij prachtig om naar Schotland te gaan, maar ook Scandinavië (prachtige fjorden) en de Zwitserse bergen staan om mijn droomlijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.