Schuld – Mel Wallis de Vries

Schuld - Mel Wallis de Vries

Ze is dood. Geen twijfel mogelijk. Haar grote blauwe ogen staren me verbijsterd aan, alsof ze het zelf ook niet kan geloven.

Korte inhoud
“Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden.

Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: jij bent de volgende… Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.”

Nieuwsgierig scheur ik de brief open. Er komt een blocnotevelletje uit.
JIJ BENT DE VOLGENDE…

Auteur
“Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.”

Schuld 2
Mijn mening
Ik heb een keer in een vakantie een kort verhaal van Mel Wallis de Vries gelezen, Fout, en daardoor had ik de smaak wel te pakken. Begin dit jaar bij de Winter BBB van VBK Uitgevers vertelde Mel heel enthousiast over haar nieuwe boek Schuld en aangezien ik sowieso graag meer wilde lezen van Mel en dit verhaal me erg aansprak, heb ik een exemplaar aangevraagd.

Het eerste wat opvalt als je het boek ziet is de “POLITIE niet betreden” buikband die eromheen zit, daardoor krijg je al meteen de indruk: dit moet een spannend jeugdboek zijn! En dan zijn de randen van de pagina’s ook nog eens bloedrood en zitten er zwarte pagina’s in het boek. Een supergave vormgeving vind ik, spreekt meteen tot de verbeelding.

En dan het verhaal. Schuld gaat over scholieren van een jaar of zestien die dreigbriefjes krijgen en uiteindelijk zelfmoord plegen. Maar is het wel zelfmoord? Er zijn al drie meisjes overleden als Tess ook bedreigd wordt. Zij vermoed een connectie tussen de zelfmoorden, ook al kenden de meisjes elkaar amper. De politie wimpelt haar af, dus ze gaat zelf op onderzoek uit…

Het verhaal is angstaanjagend realistisch, het zou zomaar in je eigen buurt kunnen gebeuren. De personages zijn levensecht, waardoor het verhaal je echt aangrijpt en in spanning houdt. Mel heeft een heel fijne schrijfstijl, je vliegt door het verhaal heen en zit tijdens het lezen op het puntje van je stoel. Je blijft in spanning tot en met het verrassende einde. Ik had tijdens het lezen mijn vermoedens, maar daar bleek niets van te kloppen. Knap geschreven.

Schuld is een superspannend verhaal over tieners, pesten en wraakgevoelens. Mel heeft weer een topthriller geschreven! Voor tieners, maar ook zeker voor volwassenen!

Schuld
ISBN 9789026138935 – Uitgever: De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: november 2015 – Leeftijd: 13+

0 thoughts on “Schuld – Mel Wallis de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.