Blogtour: Mea Culpa – Clare Mackintosh

Mea Culpa

‘Een aanrijding met dodelijke afloop in Fishponds. Het slachtoffer is een vijfjarig jongetje. De bestuurder is gevlucht.’

Achterflap
“Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door.

In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.

Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…”

Het verdriet is zo intens dat ik niet begrijp hoe ik dit kan overleven; hoe mijn hart kan blijven kloppen terwijl het wordt verscheurd.

Auteur
Schrijfster, moeder en ex-politieagent. Mea Culpa (I let you go), haar debuut, is een Sunday Times bestseller.

Mijn mening
Eerst kreeg ik een persbericht over Mea Culpa, waar ik meteen op reageerde dat ik hem graag wilde lezen als het boek uitkwam. Daarna kreeg ik zo’n enthousiast verhaal te horen van Claudia van De Fontein over het boek dat ik het boek gewoonweg móést lezen. Ze vertelde veel, maar eigenlijk ook niets over het boek, want ze wilde niks prijsgeven. Maar duidelijk was wel dat het een gewéldige thriller moest zijn. Gelukkig mocht ik meedoen aan de blogtour en heb ik het boek al mogen lezen voor zijn verschijningsdatum, 1 maart. Wat vond ik van het boek?

Na het lezen van de proloog, waarin een moeder met haar vijfjarige zoontje naar huis loopt, hij op een onbewaakt ogenblik de straat oversteekt om naar hun huis te rennen en daarbij wordt geschept door een auto, vroeg ik me af: “wil ik dit wel lezen?”. Het kwam voor mij, als moeder van een bijna vijfjarig jongetje, wel héél erg dichtbij. Wat een naar gevoel gaf dat zeg!
Maar dan gaat de politie, inspecteur Ray Stevens en zijn team, de zaak oppakken en de dader, die doorgereden is, proberen op te sporen. Het gaat moeizaam, er zijn weinig aanwijzingen…
En je leest het verhaal van Jenna, gevlucht voor haar verleden en intense schuldgevoel en ondraaglijke verdriet. Ze leeft een teruggetrokken bestaan in een krakkemikkig huisje aan de kust van Wales. Maar aan het verleden valt niet te ontvluchten…
Ik moest wel doorlezen, want ik wilde toch weten wat er achter de dood van het jongetje zat. Waarom is de dader gevlucht? Wie kan er zo harteloos zijn?

Het boek bestaat uit twee delen, waarbij het eerste niet heel erg spannend is, maar wel ontzettend intrigerend. Je leert daar de hoofdpersonen Jenna en Ray goed kennen en vraagt je telkens af: “waar gaat dit heen?”.
Het tweede deel daarentegen is onwijs spannend, daarbij zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Er zitten me een plot-twists in dit boek, niet normaal! Je denkt steeds te weten waar het heen gaat met het verhaal, maar nee hoor…

Mea Culpa is een briljant thrillerdebuut wat smaakt naar meer. Clare Mackintosh heeft me echt weten te verrassen met dit originele verhaal. En ik heb toch best wat thrillers gelezen! Claudia had helemaal gelijk, dit is echt een must-read voor thrillerliefhebbers, aangrijpend en onvoorspelbaar. Ik heb genoten!

Mea Culpa 2
Mea Culpa

ISBN 9789026137730 – Uitgever: De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: 1 maart 2016 – Originele titel: I let you go – Vertaald door: Els Franci-Ekeler

7 thoughts on “Blogtour: Mea Culpa – Clare Mackintosh

  1. Ik heb al veel goede dingen gelezen over dit boek en ben dus ook erg benieuwd (vooral naar het tweede gedeelte :)) Ik houd wel van thrillers, dus deze staat sowieso hoog op mijn lijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.