Zand erover – Elsbeth Witt

Zand erover

‘Ik heb alles verpest in Rotterdam. Toen mijn tante Nel overleed, kwam ik hier met mijn moeder haar huis opruimen en dacht ik… ik blijf.’

Achterflap
“Wanneer er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft Fien niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil ze genieten van de rust en de natuur.

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is allemaal haar eigen fout. Ze wil opnieuw beginnen, eindelijk haar gevoel volgen en een streep onder het verleden zetten. Maar dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer dacht terug te zien…

Het rustige eilandleven is ver te zoeken als er nieuwe vriendschappen en romances ontstaan en Fiens verleden haar op allerlei manieren lijkt in te halen. Neemt haar leven dan toch een nieuwe wending?

Zand erover is een herkenbaar verhaal over dertigersdilemma’s, jezelf vergeven en je gevoel volgen.”

Maar wat nou als het verleden ineens voor je neus staat…

Auteur
“Elsbeth Witt (1980) werkt als schrijver en redacteur en woont in Utrecht. In 2013 verscheen haar Barista!-trilogie, die alom lovend werd ontvangen.”

Mijn mening
Ik las met veel plezier de Barista!-trilogie (recensies) en door de boekpresentatie van laatst was ik onwijs nieuwsgierig naar deze “serieuzere” feel good roman. Al twijfelde ik er niet aan dat het een heerlijk boek zou zijn, want ik hou van Elsbeths schrijfstijl.

En het รญs een heerlijk verhaal! Vanaf de eerste bladzijde zat ik erin en leefde ik mee met hoofdpersoon Fien, een dertiger die vlucht voor haar mislukte leven en in het huis van haar overleden tante op Vlieland trekt om opnieuw te beginnen. Ze vlucht onder andere voor de herinneringen aan haar grote liefde van jaren geleden en ze probeert te achterhalen wat voor vrouw haar overleden tante was, want ze heeft haar amper gekend, waarom?
Op Vlieland krijgt ze algauw nieuwe vrienden, waaronder de aantrekkelijke eilander Wytse. Maar het verleden kun je natuurlijk niet ontvluchten, ook niet als je je terugtrekt op een eiland…

Zand erover is romantisch, humoristisch en herkenbaar. De hoofdpersoon zou zo een vriendin van je kunnen zijn, of je zou het zelf kunnen zijn (ik niet, ik voldoe wel aan het clichรฉ plaatje van huisje-boompje-beestje ๐Ÿ˜‰ ).
Wat heb ik genoten van dit verhaal over familie, vriendschap, verleden, keuzes maken en uiteraard: de liefde.

Elsbeth heeft weer een onwijs lekker feel good boek geschreven! Fijn dat deze wat dikker was dan haar vorige, want zo kon ik wat langer genieten. Fien had wat mij betreft alleen mogen eindigen met de andere man… ๐Ÿ˜‰

Boekpresentatie
Zand erover

ISBN 9789401604888 – Uitgever: Xander Uitgevers – 320 pagina’s – Verschenen: januari 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine verdoeding voor.

0 thoughts on “Zand erover – Elsbeth Witt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.