Hoe vang je een mummie? – Geronimo Stilton

Hoe vang je een mummie

‘Dat is het verhaal over een ander bal waar ik heen ben geweest, een Snorharentriller!’

Korte inhoud
“Met Duifje en de overige leden van de familie Duistermuis verveel je je geen moment … Als bij hen thuis op het Schedelslot een geheimzinnig pakketje bezorgd wordt, vraagt iedereen zich af wat er in kan zitten. De tweeling Grap en Grol kan zich niet inhouden en maakt het stiekem open. Wel alle mega-monsters, dat hadden ze beter niet kunnen doen! Uit het pakket komt de mummie van een Egyptische prinses tevoorschijn, die op z’n zachtst gezegd nogal wat chaos teweegbrengt. Eerst zet ze het Schedelslot volledig op zijn kop en daarna heel Lugubria. Gelukkig komt Duifje er net op tijd achter dat er één manier is om de mummie te vangen: met liefde! Drie keer raden wie ze daarvoor in gedachten heeft … inderdaad: Geronimo!”

(Geronimo Stilton – groene serie – deel 4)

‘Wat is er aan de poot, liefje?’ vroeg Duifje.

Mijn mening
Nadat ik een bookhangover had van een steengoede thriller, had ik even behoefte aan wat luchtig leesmateriaal. Ik koos voor een Geronimo Stilton boek, een kinderboek, dat was precies wat ik even nodig had!

Het boek is, net als alle Geronimo boeken, lekker vrolijk en speels opgemaakt met veel woorden die bijzonder vormgegeven zijn en met veel kleurrijke illustraties. De woordspelingen zijn ook erg leuk, echt aangepast aan muizen. ‘Wat is er aan de poot?’ bijvoorbeeld. En het verhaal is spannend en humoristisch. De Vallei der Ijdele Vampiers zou een heel enge plek kunnen zijn, maar zelfs de ontsnapte mummie-prinses is niet eng, wel ontzettend verwend en vervelend. En die arme Geronimo moet haar hart zien te winnen…

Ik kan me heel goed voorstellen dat de Geronimo Stilton boeken succesvol zijn onder kinderen, er is zoveel keuze in originele verhalen en series. Ik zou ze allemaal wel willen lezen en sparen! Ik hoop maar dat mijn oudste (4,5) te zijner tijd deze boeken leuk gaat vinden 😉

Hoe vang je een mummie?
ISBN 9789085923176 – Uitgever: De Wakkere Muis – 128 pagina’s – Verschenen: december 2015 – Originele titel: Il ballo della mummia dispettosa – Vertaald uit het Italiaans door: Loes Randazzo – Illustraties: Antonio Campo
Bestel je dit boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “Hoe vang je een mummie? – Geronimo Stilton

  1. Toevallig is mijn dochter de hele dag zoet geweest met dit boek. Zelf gekocht van haar gekregen boekenbonnen. Ze heeft inmiddels al een flinke collectie en vindt vooral de bewerkingen van klassiekers als Moby Dick, Robin Hood en De Odysee mooi. Echt geen straf om voor te lezen ook 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.