Raad eens hoeveel ik van je hou: Handpopboek & Buggyboekje

Raad eens hoeveel ik van je hou
Raad eens hoeveel ik van je hou: Nog één kieteltje – Handpopboek

Hazeltje en Grote Haas speelden in de avondzon.
‘Kun je tegen kietelen?’ vroeg Hazeltje.
‘Mag ik je oren kietelen om te kijken?’
‘Probeer het maar,’ zei Grote Haas.
Kietel, kietel, kietel!

Achterflap
“Hazeltje wil weten of Grote Haas tegen kietelen kan.
Jij kan ook kieteltjes uitdelen met de allerliefste Hazeltje-
handpop – kietel, kietel, kietel!”

Mijn mening
Het boekje Raad eens hoeveel ik van je hou had ik al in huis voordat ik kinderen had, omdat ik er zelf zo ontzettend verliefd op was. Sindsdien zijn er al verschillende variaties op verschenen; buggyboekjes, zachte boekjes, verhalen over de seizoenen & kleuren, flapjesboeken, etc. Allemaal even vertederend!

Dit handpopboek is ook weer zo’n superlief boek en nog interactief ook. Onze dreumes pakte het boek en begon meteen te knuffelen met de handpop van Hazeltje! Zo lief om te zien. Hij kreeg zelfs kusjes op zijn neusje. En toen ik het boek ging voorlezen en hem ging kietelen met de handpop op alle plekjes die voorbijkomen in het boek was het helemaal feest!

Het boek is lief, grappig en leerzaam doordat er verschillende onderdelen van je gezicht in voorkomen. Weer een geslaagde Raad eens hoeveel ik van je hou versie!

Raad eens hoeveel ik van je hou2
Raad eens hoeveel ik van je hou: Kleuren – Buggyboekje

Rood.
Hoe is het met jou, rood?

Achterflap
“Hazeltje gaat de wijde wereld in.
Overal ontdekt hij kleuren.
Zie jij ze ook?”

Mijn mening
Ook dit boekje is schattig (wie wordt er niet verliefd op de illustraties van Anita Jeram?) en leerzaam, want de kleuren geel, groen, rood, blauw en bruin komen voorbij, en die ziet Hazeltje allemaal in de natuur.
Een buggyboekje voor dreumessen die al een beetje dingen kunnen herkennen op plaatjes.

Auteur & illustrator
“Sam McBratney (Ierland, 1943) was docent op het Trinity College in Dublin, op een middelbare school en op een basisschool, maar wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven. Zijn grote bekendheid dankt hij vooral aan de prentenboeken die hij met Anita Jeram maakte. Met name Raad eens hoeveel ik van je hou is een wereldwijde bestseller. De strekking ervan, tot uitdrukking komend in de beroemde slotregel ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan – en terug’ en de vertederende aquarellen van Jeram zijn de oorzaak van dat succes. Het boek werd in 1995 bekroond met een Zilveren Griffel. Ook het prentenboek Allemaal de liefste is internationaal een groot succes.”

“Anita Jeram groeide op in Portsmouth, Engeland. Na haar schooltijd had ze verschillende baantjes, variërend van fabrieksarbeidster tot assistente in een dierenkennel. Na een paar jaar begon ze aan een driejarige cursus illustreren in Manchester.
Haar bekendste prentenboek is nog altijd Raad eens hoeveel ik van je hou met een tekst van Sam McBratney, dat al snel uitgroeide tot een klassieker onder de prentenboeken. Binnen een jaar werden meer dan een miljoen exemplaren gedrukt en het boek was meteen een bestseller in Engeland en Amerika. In Nederland gingen inmiddels meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank.”

Nog één kieteltje
ISBN 9789047707639 – Uitgever: Lemniscaat – 12 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Originele titel: One more tickle! – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Anita Jeram

Kleuren
ISBN 9789047707479 – Uitgever: Lemniscaat – 14 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Originele titel: Colours – Vertaald door: L. M. Niskos – Illustraties: Anita Jeram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.