Mindfulness Box – Eva Brobbel

Mindfulness box

The little things?
The little moments?
They aren’t little.
(Jon Kabat-Zinn)

De box
De Mindfulness Box is een doosje vol met allerlei leuke dingen. Wat zit erin?

  • Mindfulness notebook: met uitleg, tips en opdrachten
  • 24 kaarten met quotes
  • 12 krachtkaarten
  • 6 kaarten met oefeningen
  • 12 kaarten met opdrachten
  • 24 stickers
  • 20 inspiratiekaarten
  • 6 envelopjes

Wandelmeditatie:
’s Morgens in alle vroegte of een klein rondje na het avondeten;
wandelen zorgt voor rust in je hoofd en de broodnodige beweging.

Mijn mening
Wat meer mindfulness in mijn leven zou niet verkeerd zijn, dus ik wil me er graag meer in verdiepen. Deze leuke en uitnodigende box is dan een goede plek om te starten. Alleen al door hoe het eruit ziet krijg je zin om ermee aan de slag te gaan. Vrolijke, frisse kleuren, heel veel leuke kaartjes, stickers… Het uitpakken voelt als een cadeautje.

Op de stickers staan leuke dingen als “Make it happen”, “Relax” en “Lekker niksen”. Ideaal om op te plakken in je agenda, op je kalender of in je blogplanner (ga ik doen denk ik). De kaarten met oefeningen zijn helder en beknopt; er wordt stap voor stap uitgelegd wat de bedoeling is van de wandelmeditatie of adempauze bijvoorbeeld. De krachtkaarten, de kaarten met quotes en de inspiratiekaartjes zijn positief, inspirerend en zetten je tot nadenken. Net als de opdrachtkaarten eigenlijk, alleen krijg je daar ook nog een opdracht mee die je die dag kunt uitvoeren als “Vandaag ga je letten op jouw oordelen…”. En tot slot het notebook; daarin staat uitgelegd wat Mindfulness is, er staan een heleboel tips in en opdrachten en er is ruimte om notities te maken en antwoorden op vragen op te schrijven, vragen als “wat geeft jou energie? en wat kost jou energie?”. Het boekje is ook al zo lekker kleurrijk vormgegeven en tussen de oefeningen en tips door staan ook nog mooie quotes, het geeft me helemaal het Flow-gevoel (mijn favoriete tijdschrift).

De Mindfulness Box is een ideaal cadeautje voor jezelf om in 2016 meer tot rust te komen en meer met je gedachten in het nu te komen. Toegankelijk, aantrekkelijk, inspirerend en je wordt er vrolijk van, wat wil je nog meer?

Wees geduldig in je beoefening, zonder oordelen en met een liefdevolle mildheid naar jezelf toe. Accepteer wat is op dit moment.
HET IS GOED ZOALS HET IS.

Mindfulness Box
ISBN 9789047620242 – Uitgever: Rubinstein – Verschenen: oktober 2015 – Illustraties: Studio Felicitous
Als je de box bij Bruna bestelt via deze link, krijg ik er een kleine vergoeding voor…

5 thoughts on “Mindfulness Box – Eva Brobbel

  1. Van dit doosje heb ik erg genoten en nog steeds. Heerlijk om een kaartje te pakken voor de dag en herinnerd te worden aan wat te doen bijvoorbeeld ademen of bewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.