Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen – Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Iedereen is wel eens…
…boos.
Een beetje nijdig.
Of HEEL kwaad.
Maar niemand…
…kan zo woedend worden als ik.

KORTE INHOUD 
“Bob Popcorn wordt vaak boos.
HEEL boos zelfs.
En dan ontploft hij. ECHT.
Bob is vastbesloten er iets aan te gaan doen.
Maar of dat lukt?

Een grappig prentenboek
vol maiskorrel-mindfulness!”

Ik ben Bob. Bob Popcorn.
Als ik boos word…
…ontplof ik.
PLOP!

MIJN MENING 
De kinderen en ik zijn GEK op de boeken over de licht ontplofbare Bob Popcorn, dus hoe LEUK is het dan dat er nu naast de leesboeken ook een prentenboek is!

Iedereen is wel eens boos, maar niemand kan zo BOOS worden als Bob Popcorn! Hij ontploft dan gewoon… Maar: Bob is vastbesloten daar iets aan te gaan doen. Hij stort zich op allerlei manieren om rustig te blijven. (Lees een boek. Luister naar muziek. Of ga lekker naar buiten!) Toch gaat er iedere keer wel iets mis… Zal het Bob lukken om NIET te ontploffen??

Ik ontplof om grote dingen.
Ik ontplof om kleine dingen.
Soms weet ik niet eens waarom ik ontplof.
Maar daar ga ik wat aan doen.

Ik was al weg van de zeer vermakelijke serie Bob Popcorn-leesboeken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik op dit humoristische prentenboek NÓG gekker ben!
Het leuke is dat het hier puur en alleen draait om de driftige maïskorrel Bob, die gék is op eten, ook al zien we zijn Ellis en haar twee vaders natuurlijk ook voorbijkomen. Het is natuurlijk hartstikke grappig hoe makkelijk hij (letterlijk) ontploft als hij boos wordt (en dat wordt ie vaak ), maar ook heel knap dat hij daar wat aan probeert te doen en handig dat hij ons als lezer meeneemt op die zen-reis (‘maiskorrel-mindfulness’). Uiteraard gaat er weleens iets mis, ook al heb je allerlei trucs om relaxed te blijven, en is het érg lastig om niet te ontploffen soms… Meteen een heel herkenbaar verhaal voor lezers die ook weleens driftig zijn! Je krijgt bij het lezen van een superleuk prentenboek meteen wat tips mee én krijgt, heel erg belangrijk, ook de boodschap mee dat het heus OK is om af en toe wél gewoon te ontploffen! Mooi gedaan.
En naast die mooie boodschap en de fijne tips staat het boek gewoon vól met HUMOR! Ik heb zo zitten genieten van het lezen én kijken. Er is als je goed kijkt (en ik kan keer op keer kijken) echt van alles te ontdekken op de sfeervolle illustraties! Let eens op de wesp… Let eens op de bieb-boeken… Héérlijk gewoon! Wat is dit een fantastisch leuk prentenboek. Ik ben er helemaal weg van, en denk met mij vele anderen! WE BOB!

Straks weet ik PRECIES hoe je kunt stoppen met ontploffen.

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen 
ISBN 9789045129440 – Uitgeverij Querido – 32 pagina’s – Verschenen: augustus 2023 – Illustraties: Martijn van der Linden – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.