De Val – Melanie Raabe

De Val

In mijn wereld is er geen aarde of zonneschijn, zijn er geen bomen en geen weilanden of konijntjes. Het fluiten van de vogeltjes staat op een bandje, de zon komt van het solarium in mijn kelder. Mijn wereld is niet zo groot, maar mijn wereld is veilig. Tenminste, dat dacht ik.

Achterflap
“De dood van haar zus kan ze niet vergeten.
Het gezicht van de moordenaar ook niet.

De beroemde schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde zus heeft gevonden en de dader weg heeft zien vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van het trauma hersteld. De schok is dan ook groot als ze in een flits het gezicht van de moordenaar herkent in een presentator van een televisieprogramma. Maar hoe weet ze zeker of ze na al die jaren de dader nog kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk echt gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen?”

Ik kijk in het gezicht van de man die mijn zus heeft vermoord. De woede knijpt mijn keel dicht en ik denk maar aan één ding: ik zal je krijgen.

Auteur
“Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorpje in Noordrijn-Westfalen en woont inmiddels in Keulen. Ze werkt als journaliste en actrice. De filmrechten van De val zijn verkocht aan een grote Hollywoodstudio en vertalingen verschijnen in meer dan vijftien landen.”

Mijn mening
Ik mocht dit boek al lezen voor de verschijningsdatum, dat blijft zo bijzonder, dank je wel Uitgeverij Cargo!
De korte inhoud sprak me enorm aan, ik houd van thrillers en deze leek me erg spannend en origineel. Nou, ik kan je vertellen dat ik hem met een tevreden zucht heb dichtgeslagen!

Melanie Raabe neemt je echt mee in het hoofd van hoofpersoon Linda. Een getraumatiseerde schrijfster, die haar huis al 11 jaar niet verlaten heeft. Haar zus is 12 jaar geleden vermoord en Linda heeft haar gevonden. Ze heeft ook een glimp van de moordenaar opgevangen. Na al die jaren herkent ze hem op televisie. Ze besluit een val op te zetten om hem na al die jaren eindelijk te laten boeten. Ze schrijft een boek over de moord en laat zich daarna, bij hoge uitzondering, interviewen. Door hem…
Wat volgt is een psychologisch spelletje, waarbij je een aantal keer op het verkeerde been wordt gezet. Steeds dacht ik te weten hoe het zou aflopen en dan was er weer een plotwending. Je zit zo in de getroebleerde geest van Linda dat je met haar meeleeft, mee twijfelt en net als zij af en toe ook niet meer weet wat nou de waarheid is. Heel erg knap geschreven. En de hoofdstukken uit Linda’s boek die je te lezen krijgt zijn een aangename toevoeging, daardoor krijg je langzaam een beeld van wat er gebeurd kan zijn.

De Val (ook heel leuk: de titel kan meerdere betekenissen hebben), is een superspannend en zeer geslaagd thrillerdebuut. Een verhaal wat je niet loslaat. Een aanrader!

De Val
ISBN 9789023495437 – Uitgever: Uitgeverij Cargo – 352 pagina’s – Verschenen: januari 2016 – Originele titel: Die Falle – Vertaald uit het Duits door: Sander Hoving
Bestel je hem via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor…

3 thoughts on “De Val – Melanie Raabe

  1. Ik heb het boek ook gelezen alleen via hebban. De cover vond ik echt top! Sprak direct aan. Het verhaal vond ik wel ok. Ik merkte dat ik mij soms irriteerde aan de hoofdpersoon en ik vond dat er wat tegenstrijdigheden in het boek stonden. Ik vond wel wel aardig en voor een debuut zeker niet slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.