Alles of niets! – Gillian King

IMG_4697

Hij is echt ontzettend knap. Eigenlijk een beetje te knap om in de trein te zitten. Niet dat er geen aantrekkelijke mannen in een trein kunnen zitten, maar ik vind hem meer een type om in een mooie zilvergrijze Audi te rijden.

Korte inhoud
Alles of niets! is een gelaagde feelgoodroman van topauteur Gillian King. Leef mee met Nikki, die in de trein de aantrekkelijke Thijs ontmoet. Ze is op slag over haar ex heen. Enige probleempje: Thijs heeft een vriendin. Die óók al ervaring heeft met vreemdgaan. Tja, de liefde is en blijft een slagveld… en Gillian King laat absoluut niet iedereen ongeschonden uit de strijd komen. De Haagse auteur is op haar best in mozaïekverhalen, zoals ook bleek in haar eerdere bestsellers Zestig dagen en Zwart-wit.

Wanneer ga je het me eindelijk eens vergeven?

quote2

Mijn mening
Ik heb dit geweldige (ja ik ben enthousiast! 😉 ) boek al mogen proeflezen een hele tijd terug. Ik heb het toen in één adem uitgelezen en moest het heftige einde even laten bezinken… Uiteindelijk bleek het oorspronkelijke einde toch iets té heftig, dus het boek heeft een ander einde gekregen. En ook een andere titel 😉 Maar het verhaal is nog net zo verrassend kan ik je vertellen!
De reactie die ik gaf nadat ik het boek uit had was:

Alles of niets! is een heel ander boek dan ik van Gillian King gewend ben, maar toch ook weer een echte Gillian; vlotte schrijfstijl, humoristisch, levensechte hoofdpersonen en een verhaal dat je raakt.

Ik ben sinds Zestig dagen fan van Gillian King. Ik hou van haar heerlijke feelgoodverhalen. Tot nu toe heb ik al haar boeken binnen no time uit gehad en met een tevreden zucht dichtgeslagen. En met Alles of niets! heeft ze dat weer voor elkaar gekregen, wat een goed boek!
Je leeft enorm mee met de hoofdpersonen Nikki, Roos en Thijs. Over alle drie heb je een mening en je krijgt een voorkeur gedurende het verhaal, maar of je gevoel gelijk heeft? Heel knap hoe Gillian het voor elkaar heeft gekregen dat je sympathie voelt voor iemand die vreemdgaat. Doordat je verschillende kanten van het verhaal leest krijg je begrip voor de gevoelens van de hoofdpersonen, ook al zijn niet al hun keuzes even netjes.

Alles of niets! is een echte feelgood-topper, net even wat anders dan je gewend bent van Gillian. Waarom? Ik zou zeggen: lees het boek! Je zult vast en zeker net zo genieten als ik!

Quote

Alles of niets!
ISBN 9789401900584 – Uitgever: Zomer & Keuning – 253 pagina’s – Verschenen: oktober 2015

0 thoughts on “Alles of niets! – Gillian King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.