Man O Man – Marcha de Groof

Man o man
Korte inhoud

Het is die man van de club, afgelopen zaterdag. De man in het grijs, de man die het jammer vond dat ik wegging. Hij is het, met de betoverende glimlach en de doordringende ogen die nu weer net zo donker glanzen als die avond.
[…]
Dan pas dringt het tot me door. Hij heeft een zoon. Hij is vader!

“In Man o Man, het debuut van Marcha de Groof, wordt hoofdpersoon Sara keer op keer geconfronteerd met het mannelijk falen. Eerst gaat haar relatie uit omdat ze haar vriend in bed aantreft met een ander, dan ontmoet ze tijdens het uitgaan een leuke man die hartstikke bezet blijkt te zijn. Of toch niet? Sara vindt Menno leuk, maar ze weet zo langzamerhand niet meer wat en wie ze nou moet geloven. Hoe graag ze ook zou willen dat Menno de ware is, ze durft er niet op te vertrouwen. En dat zou weleens terecht kunnen zijn.”

Als de deur achter hem dichtvalt, besef ik dat die kus misschien wel de laatste is geweest.

Auteur
“Marcha de Groof is geboren en getogen in Maastricht, waar Man o man zich ook afspeelt. Ze woont daar samen met haar vriend Tijn en hun poes Pinguïn.”

Mijn mening
Niet alleen de cover van dit boek is lekker fris en vrolijk, ook het verhaal is fris en vrolijk!
Man O Man is een boek waar ik doorheen ben gevlogen. De sympathieke hoofdpersoon Sara komt net uit een serieuze relatie. Ze betrapte Loek met een andere vrouw in bed en heeft hem verlaten.
Op een gedwongen avondje stappen komt Sara Menno tegen. Op haar werk, de kinderopvang, loopt ze hem weer tegen het lijf als hij zijn zoontje wegbrengt. Zijn zoontje? Is hij dan ook gebonden? Waren die vonken die tussen hen oversprongen niet echt?
Wat volgt is een verhaal vol humor (broertjes die David en Bowie heten, een man die midgetgolf-professional is…), onzekerheid, romantiek, vriendschap, een beetje verdriet en uiteraard een goed einde.
Een heerlijke chicklit die me weer even uit een leesdip geholpen heeft!

Jenny heeft dit boek ook gelezen als boek van de maand augustus, haar recensie lees je hier.

Man O Man
ISBN 9789401902069 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: april 2014
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Man O Man – Marcha de Groof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.