21 juni was #langsteleesdag!

Larsson2
21 juni, de langste dag van het jaar. Door Uitgeverij Signatuur werd ik uitgenodigd om samen met wat andere bloggers mee te doen aan een leesmarathon. Het doel was om op 21 juni, onder de noemer #langsteleesdag, zoveel mogelijk te lezen in de Millennium trilogie van Stieg Larsson.
Nou had mijn man de boeken ooit al eens gelezen en hij was lyrisch, de serie hebben we gekeken en die vond ik heel goed, dus nu was het toch eens tijd om zelf de boeken te gaan lezen.
Ik was heel blij met de mooie stapel boeken die ik van de uitgeverij kreeg. Ter ere van het vierde deel wat in augustus zal verschijnen (meer info hier) zijn de eerste drie delen in een prachtige voordeeleditie uitgebracht. Een fijn formaat en gave glimmende covers in brons, zilver en goud.

“Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages Γ©n ze is een hacker van wereldklasse.

Van de trilogie werden wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

Zondag was het zover: lezen, lezen, lezen! (en gezellig op Social Media gluren bij de andere bloggers: er zijn er zelfs die aan deel 2 toegekomen zijn!)
Nou was het ook vaderdag, dus moest manlief ook wat aandacht hebben πŸ˜‰ En met twee kleine kinderen en tot overmaat van ramp het grootste deel van de dag migraine, was het niet eenvoudig om veel te lezen. Toch ben ik trots op het eindresultaat: Deel 1,Β Mannen die vrouwen haten, 500 van de 560 pagina’s gelezen in één dag!
Aangezien het verhaal ontzettend boeit, ondanks dat Larsson naar mijn mening soms met erg veel info aan komt zetten, heb ik maandag meteen de laatste 60 pagina’s gelezen. Op naar deel 2:Β De vrouw die met vuur speelde en 3: Gerechtigheid, die ik zeker ga lezen, want deel 1 smaakte naar meer πŸ™‚
(al neem ik wel even Millennium-pauze, want er vragen andere prachtige boeken om mijn aandacht)

Een leuk verslag van de uitgeverij over deze geslaagde dag lees je hier.

Larsson
Millennium trilogie
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “21 juni was #langsteleesdag!

   1. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

    Ten eerste omdat deze nieuwe schrijver voornamelijk een journalist is, geen prozaschrijver. Ik weet niet in hoeverre daar veel verschil tussen zit. Het belangrijkste personage in Millennium is immers ook journalist. Wellicht dat deze schrijver hem nog beter begrijpt?

    Ten tweede heeft hij geen gebruik kunnen/mogen maken van manuscripten die er al lagen. Hij gaat dus verder waar de boeken gebleven zijn. Daarmee heeft hij zichzelf de kans ontnomen om meer over de personages te weten te komen. Dat kan ook een voordeel zijn. Wellicht wilde Stieg Larsson bepaalde dingen die niet in de boeken staan nog verwerken in het verhaal en heeft hij ze er juist bewust uit gelaten.

    Erg nieuwsgierig. Gelukkig is het bijna augustus πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.