Stille grond – Hilde Vandermeeren

Stille grond
Samenvatting

“Het spijt me wat er gebeurd is met Rosie Thompson. Moge God me vergeven.”

Glasgow, 1983. Op een stormachtige nacht verdwijnt Rosie Thompson uit haar slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje Ruby. De politie staat voor een raadsel.
30 jaar later ontdekt een dominee een raadselachtige boodschap in het biechtboek uit zijn kapel. Aangezien het politieonderzoek weer niets oplevert gaat Eve Thompson, het jongere zusje van Rosie en Ruby, zelf op onderzoek uit. Dat onderzoek leidt algauw naar een sekte. Eve beseft niet dat ze haar hand in een wespennest steekt en haar leven in gevaar brengt.

“Na al die jaren was er eindelijk nieuws rond Rosie en het leek wel of iedereen, haar vader en de politie inbegrepen, het opgegeven had om Rosie ooit terug te vinden.”

Auteur
Stille grond is de derde thriller van Hilde Vandermeeren (1970) en haar meest persoonlijke boek tot nu toe. Ze is zelf de helft van een eeneiige tweeling.”
Eerder verschenen van Hilde De toeschouwers en Als alles duister wordt.

Mijn mening
Ik heb dit boek mogen lezen voor de Thriller Leesclub van Hebban. Al tijden ligt er een ander boek van Hilde op mijn te lezen stapel, maar ik kom er maar niet aan toe. Door mee te doen aan de Leesclub heb ik eindelijk een boek van deze sympathieke auteur gelezen en het voldeed aan mijn verwachtingen…

De verhaallijnen van Eva, het zusje van de tweeling, opgegroeid in een gebroken gezin, wat zijn sporen heeft nagelaten en dat van Carol, een vrouw die met haar gezin bij de Orde van het Licht hoort, maar steeds meer haar twijfels begint te krijgen bij de wensen van de sekte, wisselen elkaar af en komen op een mooie wijze samen. Wat heeft deze sekte, die dingen doet die het licht niet kunnen verdragen, te maken met de verdwijning van Rosie al die jaren geleden?
Een spannend en origineel verhaal! Ook bijzonder dat het verhaal zich afspeelt in Glasgow. Je hebt niet door dat je een boek van een Belgische auteur aan het lezen bent, het zou zo een vertaald boek kunnen zijn.

Stille grond is een heerlijk vlot weglezende thriller, die boeit van begin tot eind. Geen moment is mijn aandacht verzwakt tijdens het lezen. Ik dacht op gegeven moment te weten hoe het zat, maar ik werd toch nog verrast op het einde. Op Hebban.nl heb ik het boek beoordeeld met een 9,1. Een echte aanrader dus!

Stille grond
ISBN 9789021458632 – Uitgever: Uitgeverij Q – 288 pagina’s – Verschenen: mei 2015

0 thoughts on “Stille grond – Hilde Vandermeeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.