Haar naam is Poppy Day – Amanda Prowse

Haar naam is Poppy Day
Samenvatting

“We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.”

Poppy Day, 22, is kapster en ze is getrouwd met haar jeugdliefde Martin Cricket. Ze hebben beiden geen makkelijke jeugd gehad, maar hun liefde voor elkaar heeft ze erdoorheen gesleept. Nu zijn ze gelukkig met hun eenvoudige leven samen. Poppy’s hele wereld bevindt zich op vijf minuten lopen van waar ze woont. Totdat haar man, die bij het leger is gegaan om hun een beter leven te kunnen geven, vermist raakt tijdens een speciale missie in Afghanistan. Vermist, maar niet dood. Nog niet…
Met moeite weet Poppy van het leger meer informatie los te krijgen en komt ze erachter dat hij ontvoerd is door extremisten. Ze krijgt het gevoel dat het leger niet veel doet om hem vrij te krijgen, dat ze meer aan het grote geheel dan aan het individu Martin denken. Haar oma brengt haar op het idee om zelf die kant op te gaan en haar man terug te halen. Een onmogelijke opgave?

“Jij moet hem terug gaan halen, Poppy Day. Je moet hem gaan zoeken en hem naar huis brengen. Hij is je man en hij houdt van je.”

Auteur
“Amanda Prowse woont in het zuiden van Engeland met haar man en twee zonen. Al haar verschenen boeken behoren tot haar ‘No Greater Love serie.’ Allen bevatten een hedendaags liefdesverhaal, vrouwen zijn altijd de hoofdpersonen in het verhaal en zijn bevinden zich ‘in extraordinary situations for love’.  Amanda Prowse’s ambitie is verhalen te schrijven die de lezers weerhoudt het slaapkamerlampje uit te doen; het neerzetten van verhaallijnen en hoofdpersonen die de lezer in iedere stap wil volgen en het onmogelijk wordt een ander verhaal te lezen voordat de herinnering aan haar verhaal enigszins vermindert.”

Mijn mening
Ik had wat moeite om in dit verhaal te raken. De schrijfstijl van Amanda Prowse is fijn, je glijdt soepeltjes door haar boeken heen, maar bij dit boek kreeg het verhaal me minder te pakken dan bij de andere twee die ik van haar gelezen heb (lees de recensies hier). Van die twee boeken heb ik echt genoten, maar dit verhaal vond ik helaas niet erg realistisch en het ging me te traag.
Het thema is veelbelovend: twee jonge mensen die zielsveel van elkaar houden, de man die in Afghanistan vermist raakt en de vrouw die besluit haar hart te volgen en zelf actie te ondernemen. De liefde was voelbaar, de moed van Poppy bewonderenswaardig, maar het ging me allemaal te makkelijk hoe ze in Afghanistan terechtkomt en wat er daar gebeurt.
Haar naam is Poppy Day is Amanda’s debuutroman en naar mijn mening is ze daarna enorm gegroeid als auteur, want deze vond ik niet zo sterk, maar de twee volgende boeken gelukkig wel.

Haar naam is Poppy Day
ISBN 9789402600391 – Uitgever: Aerial Media Company – 352 pagina’s – Verschenen: februari 2015 – Originele titel: Poppy Day – Vertaald door: Hanneke van Soest
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Haar naam is Poppy Day – Amanda Prowse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.