The Reading Challenge – Mila Levchenko

The Reading Challenge
Achterflap
“The reading challenge is dé uitdaging voor alle boekliefhebbers!

Dit boekje staat boordevol uitdagingen en opdrachten. Laat je verrassen door andermans favoriete boek, lees boeken die je zelf nooit zou oppakken en daag jezelf uit zoveel mogelijk boeken te lezen.”

IMG_3076
Auteur
“Mila Levchenko (1983) is geboren in Oekraïne. Haar familie vertrok naar Amerika toen ze vijf jaar oud was. Met haar Bachelor Psychologie op zak besloot ze te werken met patiënten in een forensisch psychiatrisch ziekenhuis.
Mila leest zoveel mogelijk boeken om de dagelijkse heftigheid in haar werk te compenseren.”

IMG_3109
Mijn mening
Dit superleuke, interactieve boek heb ik mogen pre-readen van Scelta Publishing, het verschijnt namelijk pas op 27 mei.
In eerste instantie is het heel gek voor iemand die zo zuinig is op boeken als ik om in een boek te gaan schrijven! Maar ik ben het maar meer als notitieboek gaan zien, dan is het ineens een stuk minder erg 😉
Dit boek, wat overigens vanbinnen gewoon Nederlandstalig is, staat vol met leuke leesuitdagingen, lijstjes en opdrachten. Twee van mijn ingevulde lijstjes zie je hierboven al. Het is zo leuk om door dit boek heel intensief bezig te zijn met welke boeken je leest en welke auteurs je graag leest.

IMG_3110
Er staan makkelijk uitvoerbare opdrachten in als: “Tweet de eerste zin van pagina 12 van het boek dat je nu leest” of “Mooiste cover ever”, maar er staan ook moeilijkere opdrachten in als: “Lees een boek waarin de volgende eeuwen centraal staan: 16e eeuw, 17e eeuw, 18e eeuw, 19e eeuw, 20e eeuw, 21e eeuw” of “Lees voor elke letter van het alfabet een boek, dat begint met die letter”. En alles wat je deelt op Social Media doe je met #TheReadingChallenge, zodat het makkelijk terug te vinden is.
Oftewel: een onwijs leuk boek vol met inspirerende opdrachten waar je als boekliefhebber wel een tijdje zoet mee bent! Leuk om cadeau te geven of te krijgen, mede door de zachte prijs van 8,99. The Reading Challenge, ga jij de uitdaging aan?

Photo Challenge, doe je mee?
Nu staat er ook een hele leuke 30 dagen photo challenge in The Reading Challenge, waarmee ik morgen (maandag 18 mei) wil starten.

IMG_3123
Elke dag een boek-gerelateerde foto naar aanleiding van dit lijstje. (klik op de foto voor een grotere weergave) En dan delen op Social Media met #TheReadingChallenge. Ik zal het op Instagram doen en het delen op mijn Facebookpagina en Twitter.
Doe je ook mee? Lijkt me leuk!

The Reading Challenge
ISBN 9789491884320 – Uitgever: Scelta Publishing – Verschijnt: 27 mei 2015 – Originele titel: The Reading Challenge – Vertaald door: Evelien van Steenis
Vanaf 27 mei o.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “The Reading Challenge – Mila Levchenko

  1. Ik heb dit boek al een paar keer voorbij zien komen, maar na deze leuke recensie weet ik het zeker. Hij komt op de lijst 😉 Altijd leuk om op een andere manier bezig te zijn met datgene wat je het liefst doet: lezen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.