Blogtour: Nikki – Tim Notten (+ winactie!)

Notten
Samenvatting

“Nikki werkt pas drie maanden bij Net Werk maar ze is nu al onmisbaar. Ze hackt en manipuleert een firewall met hetzelfde gemak als waarmee een normaal mens koffiezet of een eitje bakt.”

Simon heeft alles goed voor elkaar. Zijn ICT bedrijf Net Werk loopt goed en hij heeft samen met zijn vriendin Laura net een enorme villa gekocht in Laren. Maar na een wat uit de hand gelopen feestje om een succes te vieren belandt hij in bed met zijn veel jongere collega Nikki. De mysterieuze Nikki lijkt echt gevoelens voor hem te hebben. Moet Simon echt zijn leven met Laura op het spel zetten voor deze ondoorgrondelijke hackster? Hij weet maar bar weinig van Nikki’s verleden.
Ondertussen is Nikki bezig om voor een opdrachtgever van Net Werk een laptop te kraken, er moet iets heel belangrijks op staan, maar wat dat is moeten zij uit zien te vinden. En kennelijk is er iemand veel aan gelegen om de geheimen van de laptop geheim te houden, want spionage en zelfs moord worden niet geschuwd…

“Als het niet kan, dan kan het niet. Maar of je ‘m nou wel kraakt of niet, we moeten het proberen. Bovendien heeft die laptop inmiddels zo’n bizarre geschiedenis, dat het zonde zou zijn om de kans niet te wagen.”

Auteur
“Tim Notten is journalist, copywriter en IT’er. Hij woont met zijn vrouw en honden in Almere Haven.” Nikki is zijn debuut. Ik was afgelopen zaterdag bij de boekpresentatie, voor het verslag daarvan klik hier.

Mijn mening
De hoofdpersoon van dit boek is niet echt heel sympathiek, Simon is nogal vol van zichzelf en het gemak waarmee hij vreemdgaat – en hoe nonchalant hij en zijn vriend Sjoerd het erover hebben – spreken niet echt voor hem. Maar: het was geen ergernis, want het past gewoon zo goed bij zijn personage en bij het verhaal. De man heeft zijn leven goed op de rit en na zijn eerste misstap, het in bed belanden met Nikki, gaat het gauw bergafwaarts met hem. Als er dan een aanslag op Nikki’s leven gepleegd wordt zakt hij in eerste instantie weg in een moeras van zelfmedelijden, maar na een tijdje gaan zijn oogkleppen eindelijk af en komt er wat peper in zijn reet. Er wordt alles op alles gezet om uit te vinden wie er achter de aanval zit en waarom Nikki het slachtoffer moest zijn.
Die echte vaart komt er in het derde deel van het boek in. Maar dat betekent niet dat de rest van het boek niet boeit. In de eerste twee delen wordt juist een fijne spanning opgebouwd, die in het slotdeel tot een superspannende climax komt.
Ik vind dat Tim Notten een veelbelovend debuut heeft geschreven met Nikki. De personages zijn levensecht en roepen allerlei emoties bij je op en het verhaal leest als een trein. Ik kijk dan ook zeker uit naar meer boeken van zijn hand.

Winnen!
Van de uitgeverij mag ik een exemplaar van Nikki weggeven aan één van mijn lezers. Dus ben je nieuwsgierig geworden naar dit thrillerdebuut, zorg dan dat je me op ten minste één van de mogelijke manieren volgt (laat me even weten op welke manier je me volgt) en laat een reactie achter onder dit bericht.
De actie loopt t/m donderdag 21 mei, vrijdag de 22e zal ik een winnaar bekendmaken.
De winactie is afgelopen en de winnares heeft een mailtje ontvangen! Gefeliciteerd Isabel! En bedankt voor het meedoen allemaal!

Blogtour
Ik doe mee aan de blogtour rond Nikki, vanaf dinsdag 12 mei komen er 10 dagen lang recensies, interviews en acties voorbij over deze spannende thriller. Check op social media #NikkiOnTour.
Dit zijn de andere bloggers die mee doen:

Hebban.nl
Sorayaschrijft.tumblr.com
The Book Girl
In de boekenkast
Leesclub van lettervreters De perfecte buren
Adorable Books
Serendipity Books.
Mieke’s blog: ‘Graag gelezen’
Banger Sisters

Nikki
ISBN 9789026137020 – Uitgever: De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: mei 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

19 thoughts on “Blogtour: Nikki – Tim Notten (+ winactie!)

 1. Ik volg jou trouw hier op deze site! Je staat in me lijstje van 4 blogs, die ik dagelijks 2x bezoek. Ik heb geen social media, dus mijn kans zal wel nihil zijn maar probeer het toch :p

 2. lijkt mij een spannend boek met een invalshoek waar ik nog niet veel over heb gelezen, ik doe dus graag mee.
  ik volg je via FB en Bloglovin.

 3. Hii!! Super leuke actie dit! Ik volg je natuurlijk op bloglovin, want ik bezoek je blog echt supervaak. Ook volg ik je op twitter en op facebook!

  Fijn weekend!!

 4. Thrillers spreken mij normaal gesproken niet zo aan. Maar dit boek blijft mij maar trekken, op de een of andere manier. Ik ben heel nieuwsgierig naar het verhaal. Ik volg je op Twitter, Instagram, Facebook en Bloglovin’.

 5. dit boek lijkt me zo gaaf! Superspannend, en ik ben wel benieuwd of ik me niet ga storen aan de hoofdpersoon Simon, als ik jouw review zo lees zou dat goed kunnen :-p.
  Ik volgde je al op Fb, nu ook op twitter (djootje77) en ik heb deze actie ook nog even op beide gedeeld. Fingers crossed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.