Boekpresentatie: Nikki – Tim Notten

Nikki2
Ik mocht vanmiddag aanwezig zijn bij de boekpresentatie van het thrillerdebuut van de Almeerse Tim Notten: Nikki.
Van Uitgeverij De Fontein had ik het boek al als manuscript toegestuurd gekregen om te lezen, dus ik kon al genieten van het spannende verhaal voordat het boek überhaupt gedrukt was. Helemaal uit heb ik hem helaas niet gekregen, maar wel bijna. En wat ik tot nu toe heb gelezen maakt het zeker al een aanrader voor thrillerliefhebbers! Er begint op 12 mei een blogtour rond Nikki en 15 mei komt mijn bijdrage online…

Nikki1
Samen met blogster Soraya mocht ik al voor de officiële boekpresentatie, bij boekhandel Stumpel in Almere, even met Tim kletsen over zijn boek en onze gloednieuwe exemplaren laten signeren. Erg leuk om op zo’n informele manier kennis te maken met deze auteur en verhalen te horen over hoe het gegaan is met het schrijven van zijn boek; zo’n boek is er niet één, twee, drie, ook al had Tim zijn eerste versie al snel klaar, want dan komt er een héle kritische redacteur overheen waardoor je je hele boek zo’n beetje moet herschrijven. 😉 En dan de spanning: gaat het boek aanslaan bij het grote publiek?

Nikki3
Toen de ruimte bij het cafetariagedeelte van de boekwinkel volgeladen was met familie en vrienden kon het officiële deel beginnen. Na een inleidend verhaal van redacteur Claudia van der Werf, waarin ze vertelde dat de uit voornamelijk vrouwen bestaande uitgeverij érg kritisch is geweest over Tims boek – de mannelijke hoofdpersoon moest écht sympathieker wou hij vrouwen ook aanspreken met zijn verhaal – overhandigde zij Tim het allereerste exemplaar van zijn Nikki. Een trotse Tim bedankte een aantal mensen die heel belangrijk zijn geweest bij het schrijven van zijn boek en drie daarvan kregen persoonlijk een exemplaar overhandigd.

Nikki4
Zijn neef, o.a. ook auteur, Lucas de Waard verzorgde een humoristische speech en thrillerauteur Eveline Karman (zij schreef de thriller Verstrikt waar ik een recensie over schreef) interviewde Tim over zijn boek en het schrijven daarvan. Zo kwamen we te weten dat je moet oppassen als je bij Tim in de buurt zit, want hij weet zo je telefoon te hacken 😉 Oftewel: hij weet echt waar hij het over heeft in het boek, waarin hacken een belangrijke rol speelt.
Na afloop van het programma was er tijd voor een hapje en een drankje én uiteraard voor het laten signeren van het boek. Ik geloof dat Tim aan het eind van de avond een lamme hand moet hebben gehad, want er stond me toch een rij! En de stapel boeken bij de kassa (zie eerdere foto) was helemaal weg!

Ik denk dat de eerste stappen van Nikki al zeer succesvol te noemen zijn. En ik wens haar en Tim Notten ook veel succes voor de toekomst!
Bedankt Uitgeverij De Fontein en Tim voor deze gezellige middag!

Notten

3 thoughts on “Boekpresentatie: Nikki – Tim Notten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.