Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd
Samenvatting
“Mijn eerste leven eindigde op een regenachtige decemberavond, om zeven minuten over halfelf, in een uitgestorven straat bij de oude kerk.”

Vijf jaar geleden tijdens het afscheidsdiner na hun afstuderen, waarna iedereen zijn eigen weg zou gaan, rijdt er een stuurloos geraakte auto het restaurant in waar de vriendengroep van Rachel zit te eten. Iedereen is op tijd weg bij het raam, maar Rachel zit klem. Haar beste vriend Jimmy weet haar te redden, maar dat kost hem zijn eigen leven. Rachel houdt er een stevige hoofdwond aan over. De relatie van Rachel en haar vriendje Matt overleeft dit drama niet en de vrienden zien elkaar nog amper. Rachel trekt zich terug in Londen, waar ze een teruggetrokken bestaan leidt. Ze heeft enorm last van hoofdpijnaanvallen en zou eigenlijk naar een specialist moeten, maar dat stelt ze steeds uit. Voor het vrijgezellendiner en de bruiloft van haar beste vriendin Sarah gaat ze voor het eerst terug en zal ze voor het eerst de anderen weer zien. Het weerzien is ongemakkelijk en Rachel vertrekt al vroeg van het vrijgezellendiner. Ze besluit naar Jimmy’s graf te gaan. Daar wordt ze overvallen door de heftigste hoofdpijnaanval ooit en ze raakt bewusteloos.
Als Rachel bijkomt is het eerste wat ze ziet een kerngezonde vader, terwijl hij kanker heeft. En als dan Jimmy ook nog eens springlevend binnen komt lopen weet ze het zeker: ze droomt…

“Het was mijn leven, maar niet zoals ik het kende, want in de droom was alles veel beter: Jimmy leefde nog, mijn vader was niet ziek en ik mankeerde zelf blijkbaar ook niets.”

Auteur
“Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd.”

Mijn mening
Versplinterd is echt zo’n boek wat je in één ruk uit wilt lezen. Het leest onwijs vlot en het verhaal is zó intrigerend. Je kunt niet stoppen met lezen tot je weet wat er aan de hand is. Welk leven is echt? Het leven waarin Jimmy dood gegaan is en het leven somber is? Of het leven waarin iedereen het ongeluk overleefd heeft en het leven een stuk zonniger is? Of is dat zonnige leven te mooi om waar te zijn?
Rachel is behoorlijk in de war, want voor haar waren de afgelopen vijf jaar een hel, maar voor de mensen om haar heen bestaat dat verleden helemaal niet. Ze heeft het gevoel dat ze gek wordt, maar hoopt ook steeds meer dat haar geheugen haar in de steek laat, dat dit leven echt is. Je leeft ontzettend met Rachel mee, knap gedaan van de auteur.
Het verhaal bezorgt je een brok in de keel, maar ook een lach op je gezicht. Ik ben echt geraakt door dit prachtige liefdesverhaal. Een verhaal over tweede kansen in het leven en leren luisteren naar je hart. Welke van Rachels werkelijkheden de echte is, dat moet je zelf maar lezen in Versplinterd!

Versplinterd
ISBN 9789032514617 – Uitgever: De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2015 – Originele titel: Fractured – Vertaald door: Els Franci-Ekeler
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

9 thoughts on “Versplinterd – Dani Atkins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.