Unit Plaats Delict: Koud spoor – Carina van Leeuwen

Koud spoor
Samenvatting
“Een been, Willem! Godskolere, d’r legt een been in onze wagen.”

Het is half juni en bloedheet in Den Haag. Forensisch rechercheur Renee Spaan werkt aan een zaak van een zonderlinge man die dood en ingewikkeld in folie is gevonden in zijn volgestouwde huis. Hij lijkt niet vermoord te zijn, maar hoe is hij dan aan zijn einde gekomen?
Als er door vuilnismannen op verschillende plekken in de stad lichaamsdelen gevonden worden krijgen Renee en haar collega’s nog een vreemde zaak op hun bordje. De jacht naar de identiteit van de dode man, de rest van de lichaamsdelen en natuurlijk de dader kan beginnen…
Ondertussen loopt Renees privéleven niet op rolletjes. Haar vriendin Chris wil meer dan Renee kan geven. En het is maar de vraag of hun band sterk genoeg is om over hun verschillende ideeën van een relatie heen te komen.
Wat ook niet meehelpt is dat Renee met haar hoofd heel ergens anders zit. Ze is namelijk vastbesloten om het mysterie rond de dood van haar vader op te lossen. Wat is er precies gebeurt op die dag 25 jaar geleden? Er lijken mensen te zijn die het haar niet in dank afnemen dat ze loopt te graven in het verleden…

“Je moet oppassen. Het zijn geen mannen om mee te sollen. Ook in de jaren erna zijn ze niet gepakt en geloof me, die zijn echt niet met pensioen gegaan. Als ze in de gaten krijgen dat jij aan het graven bent, kan dat weleens nare consequenties hebben.”

Auteur
“Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amsterdam als Inspecteur/Forensisch Expert in het Team Review en Cold Case. ‘Koud spoor‘ is het tweede deel van de serie Unit Plaats Delict, die zich afpeelt in de wereld van forensic Renee Spaan van het Haagse politiebureau Donumstraat.”

Mijn mening
Begin vorig jaar las ik het eerste deel in deze serie en die smaakte naar meer (recensie). Na het lezen van dit tweede deel ben ik zeker niet teleurgesteld! Ik heb genoten van deze CSI-achtige politiethriller van Nederlandse bodem. Was de rode draad in het vorige boek nog de dood van Renees vriendin, in dit boek was het de dood van haar vader. 25 jaar geleden kwam hij om bij een explosie in een XTC-lab en Renee wil niet geloven dat het een ongeluk was. Door de bedreigingen die ze krijgt blijkt wel dat er iemand is die niet wil dat ze oude koeien uit de sloot haalt…
Naast deze rode draad zijn er nog de twee zaken waaraan Renee en haar collega’s werken. Een goedgevuld boek dus, maar niet té. Net als het vorige boek was het ook leerzaam; door de uitleg die gegeven wordt – in dit boek heel slim verpakt doordat er een stagiair meeloopt – krijg je een fijn kijkje in de wereld van de forensische rechercheurs.
Koud spoor is spannend en informatief, heeft een boeiende hoofdpersoon en het boek leest ook nog eens heerlijk vlot weg, wat wil je nog meer?
Het verhaal van Renee is duidelijk nog niet af, dus ik zeg: kom maar op met het volgende deel!

Unit Plaats Delict: Koud spoor
ISBN 9789400502154 – Uitgever: A.W. Bruna – 320 pagina’s – Verschenen: januari 2015 – Deel 2 in de Unit Plaats Delict-serie

Dit is boek 12/40 voor de leesuitdaging Ik lees Nederlands 2015.

0 thoughts on “Unit Plaats Delict: Koud spoor – Carina van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.