Boekenweek-schrijfwedstrijd, iets voor jou?

header-schrijfwedstrijd_618x410
(foto: Merlijn Doomernik)

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart is het voor de 80e keer boekenweek. Het thema dit jaar is waanzin en het motto “Te gek voor woorden”.
Rondom het thema waanzin is een schrijfwedstrijd georganiseerd waarbij je een mooie prijs kunt winnen.
De Boekenweek-schrijfwedstrijd rond het thema waanzin loopt tot 31 maart. Misschien is het iets voor jou? Lees dan gauw verder!

Persbericht:
Bibliotheekbundel
Te gek voor woorden
Schrijfwedstrijd 1 februari van start

De boekhandel heeft het Boekenweekgeschenk, de bibliotheek heeft de Boekenweekbundel. In de bundel, getiteld Te gek voor woorden, vertellen bekende Nederlanders over hun persoonlijke ervaringen met waanzin, het motto van de Boekenweek. Tijdens de Boekenweek, die van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart wordt gehouden, geven openbare bibliotheken de verhalenbundel cadeau aan hun leden. Om alvast in de sfeer te komen kunnen lezers vanaf zondag 1 februari aan de slag met het thema waanzin door middel van de bijzondere schrijfwedstrijd die aan de bundel verbonden is. Deelnemers maken kans op een 5-daagse reis naar IJsland samen met juryvoorzitter Ronald Giphart. De schrijfwedstrijd start op zondag 1 februari en loopt tot 31 maart 2015.

Win een reis met Ronald Giphart naar IJsland

Niet alleen schrijvers, artiesten en coryfeeรซn zetten voor de Boekenweek hun ervaring met waanzin op papier. De openbare bibliotheken en reisorganisatie Djoser slaan de handen ineen om iedereen een inspirerende Boekenweek te bezorgen met deze bijzondere schrijfwedstrijd. De opdracht luidt: beschrijf een verhaal gekoppeld aan het thema waanzin van maximaal 1000 woorden. Juryvoorzitter van de Boekenweek-schrijfwedstrijd is auteur Ronald Giphart. Hij kiest niet alleen de mooiste verhalen uit, hij beloont ze ook. De schrijvers van de vijf beste, mooiste of ontroerendste verhalen worden door Ronald Giphart meegenomen op een ontdekkingsreis naar een waanzinnige bestemming: IJsland. Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2015 kunnen verhalen worden ingestuurd via boekenweek.nl/schrijfwedstrijd. Op het schrijversplatform Nederland Schrijft worden alle verhalen gepubliceerd.

Omslag Biebboekje 2015.indd
Bibliotheekbundel Te gek voor woorden

In Te gek voor woorden vertellen bekendheden over de omgang met psychische aandoeningen als anorexia, manische depressiviteit en een angststoornis vanuit de eigen ervaring of uit de directe omgeving. Zo vertelt Christine Otten over de band met haar vader, die aan een angststoornis leidt, schijnt Arend Jan Heerma van Voss een licht op de beeldvorming van psychiatrische patiรซnten, biedt Marly van der Velden ons een persoonlijke kijk in haar leven als ex-anorexiapatiรซnt, heeft Onno Blom een intiem interview met Maarten Biesheuvel over zijn manisch depressiviteit en toont Ronald Snijders ons het absurde in een kort verhaal. Andere auteurs in de Boekenweekbundel zijn Inez Weski, Myrthe van der Meer, Sigmund, Heleen van Royen en Ronald Giphart. Deelnemende bibliotheken geven de bundel tijdens de Boekenweek cadeau aan hun leden.

BW15_Poster-Boekenweek2015_200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.