Élégance – Kathleen Tessaro

Élégance
Samenvatting
“Zoals iedere normale vrouw kijk ik dagelijks in de spiegel […]. Alleen heb ik de neiging slechts stukjes van mezelf te bekijken en die liever niet aan elkaar te passen. Ik weet niet waarom, het voelt gewoon minder eng.
Maar vanavond dwing ik mezelf het geheel te bekijken. En opeens zie ik dat die stukjes en beetjes samen iemand vormen die ik niet ken, iemand die ik nooit heb willen worden.”

Louise Canova, 32 jaar, is een Amerikaanse die in Londen woont met haar Engelse echtgenoot, een acteur. Ooit was ze actrice, nu werkt ze achter de kassa van een theater. Haar huwelijk is een beetje een sleur, haar echtgenoot is meer bezig met het huis en de tuin dan met zijn vrouw en ze hebben al in geen jaren met elkaar gevrijd. Maar het is veilig en vertrouwd, dus wat zou ze klagen? Als ze op een dag in de spiegel iemand ziet die ze niet kent weet ze dat er toch iets moet veranderen.
Toevallig komt ze bij een van haar talloze speurtochten door tweedehandsboekwinkels een dun grijs boekwerkje tegen met de titel Élégance, een soort encyclopedie die belooft iedere vrouw in een elegante dame te veranderen. Louise heeft haar heilige graag gevonden. De schrijfster, Madame Dariaux, heeft adviezen voor ieder aspect van het leven.
Langzaam verandert Louise met de hulp van Madame in een elegante zelfverzekerde dame en de mensen zien haar weer staan, alleen haar eigen echtgenoot nog steeds niet. Het blijkt dat elegantie toch niet overal het antwoord op is…

Élégance
Een complete gids voor iedere vrouw die bij elke gelegenheid goede, gepaste kleding wil dragen.”

Auteur
“Kathleen Tessaro is geboren in Pittsburgh en studeerde theaterwetenschappen aan Carnegie Mellon University. Halverwege haar tweede studiejaar ging ze voor drie maanden naar Londen en bleef daar uiteindelijk 23 jaar. Sinds 2009 woont ze weer in Pittsburgh met haar man en zoon.”
In Nederland zijn van haar De Parfumeur (recensie) en Élégance verschenen.

Mijn mening
Ik heb dit boek gelezen voor Boekreviews.nl, dus als je wilt weten wat ik ervan vond klik je hier.

Élégance
ISBN 9789045207568 – Uitgever: Karakter – 288 pagina’s – Verschenen: juni 2014 – Originele titel: Elegance – Vertaald door: Mariëtte van Gelder
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.