De Parfumeur – Kathleen Tessaro

De parfumeur
Samenvatting
“Ons kantoor handelt de erfenis af van de overleden madame Eva d’Orsey, en het is onze plicht om u te informeren dat u in haar testament als hoofdbegunstigde wordt genoemd.”

Londen, lente 1955.
Grace Munroe is van goede komaf en is getrouwd met de welvarende Roger. Maar ze vindt het getrouwde leven maar doelloos. Haar man neemt hun sociale verplichtingen erg serieus en verwacht ook veel van zijn vrouw. Maar Grace heeft helemaal niks met de beau monde.
Op een dag wordt er een brief van een advocatenkantoor uit Parijs bezorgd, waarin staat dat ze de enige erfgename is van Eva d’Orsey, een dame die ze niet eens kent. Het moet een vergissing zijn. Maar als Grace erachter komt dat haar man vreemdgaat, besluit ze toch naar Parijs te gaan om meer te weten te komen. Daar begint haar zoektocht naar wie Eva d’Orsey was en waarom ze al haar geld aan Grace heeft nagelaten. Het spoor leidt naar een al sinds de oorlog verlaten parfumerie…

New York, 1927.
Eva d’Orsey, een wees van 14, heeft via haar oom een baan gekregen in Hotel Warwick. Het hotel is altijd gevuld met mensen uit de entertainment wereld. Voor de onschuldige Eva gaat er een wereld open. Maar niet alles is glitter en glamour, ook daar komt ze achter. Ze komt onder andere in aanraking met de excentrieke parfumeur madame Zed en haar leerling André Valmont. Zijn eerste succesvolle parfum maakt hij voor Eva, zijn muze. Jaren later komen ze elkaar in Monte Carlo weer tegen, als Eva al lang niet meer het onschuldige meisje van toen is…

“… dat bepaalde geuren bewaarders van herinneringen waren. En wanneer je ze eenmaal rook, hadden ze direct effect, alsof je een licht aandeed, dan overspoelden ze je zintuigen volledig en veel te snel. Ze konden je in vervoering brengen en je overweldigen.”

Auteur
Kathleen Tessaro is geboren in Pittsburgh en studeerde theaterwetenschappen. Toen ze tijdens haar studie naar Londen ging is ze daar 23 jaar gebleven. Nu woont ze weer in Pittsburgh.

Mijn mening
Ik heb dit boek gelezen voor Boekreviews.nl, dus als je wilt weten wat ik ervan vond klik je hier.

De Parfumeur
ISBN 9789045204543 – Uitgever: Karakter – 404 pagina’s – Verschenen: november 2013 – Originele titel: The perfume collector – Vertaald door: Vanja Walsmit
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

2 thoughts on “De Parfumeur – Kathleen Tessaro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.