Laat me jou zijn – Petra Kruijt

Laat me jou zijn
Samenvatting
“Op mijn koffiebeker kan ik iedere dag iemand anders zijn.” Lisan

Lisan, 24, stapt op weg naar haar werk elke dag even uit op Schiphol om bij de Starbucks iets te drinken te halen. Elke dag bedenkt ze een andere naam voor op de koffiebeker, met een bijpassend levensverhaal. Zichzelf vind ze niet zo bijzonder; een baan zonder al te veel perspectieven, geen vriendje, een saai flatje en al haar hele leven in de schaduw van haar vier jaar oudere zus Lisan, die het lievelingetje is van hun ouders.
Als Susan op een dag naar San Francisco emigreert mag Lisan in haar appartement wonen en haar auto gebruiken. En dan solliciteert ze op de functie van Susan… Langzaam neemt Lisan het leventje wat Susan achterliet over…

“Zittend op mijn bed vraag ik me af welke Susan nou de echte is. Is dat de Susan die een topcarrière nastreeft? … Of is het deze Susan, die haar carrière aan de wilgen heeft gehangen, … die simpelweg niet nadenkt over haar toekomst?” Susan

Susan, 28, heeft haar leven tot in details op orde; een top baan als office-manager, een vaste vriend en een prachtig appartement. Toch blijkt ze niet gelukkig met haar leventje als ze op een dag alles achter zich laat om een nieuw leven te beginnen in San Francisco. Daar aangekomen geniet ze van haar vrijheid en leeft ze van haar spaargeld. In tegenstelling tot wat ze haar veeleisende vader vertelt, heeft ze helemaal geen echte baan en wil ze die voorlopig ook helemaal niet.
Ze ontmoet de spontane Aubrey en wordt opgenomen in haar vriendengroepje, waar ook de aantrekkelijke “Bush” bij hoort. Hoe lang gaat Susan dit flierefluiten volhouden? Ze heeft tenslotte maar een visum voor zes maanden…

Auteur
“Petra Kruijt reist het liefst zo veel en ver mogelijk. Niet zo gek dus dat ze in Laat me jou zijn een van de hoofdpersonen laat verhuizen naar San Francisco. De auteur is onder andere bekend van De mannenmaker.

Mijn mening
Laat me jou zijn heb ik laatst op de boekpresentatie/bloggersbijeenkomst gekregen, waar ik Petra Kruijt ook heb ontmoet. Extra spannend om aan het boek te beginnen dus. Nou had ik al een voorproefje gelezen van het boek en dat smaakte echt naar meer. En inderdaad: ik heb onwijs genoten van deze verrukkelijke Chicklit!
Het verhaal is origineel en zeer humoristisch en de personages sluit je in je hart. Ik denk dat iedereen Susan stiekem wel benijd; wie droomt er nou niet van om letterlijk bijna alles achter je te laten en te vertrekken naar het buitenland? Jezelf helemaal opnieuw uitvinden… Wat een droom! En dan die lieve Lisan, een heerlijk stuntelig mens die veel meer in haar mars heeft dan ze zelf denkt en die een roze bril opheeft wat het haar zus betreft. Wat willen ze allebei nou echt van het leven?
Petra heeft een heerlijke schrijfstijl, je racet gewoon door het verhaal heen, wil door en door en door. Wat een heerlijkheid om een half jaar van het leven van de zusjes Quaedvlieg te hebben mogen meemaken. Ik had nog lang geen genoeg van ze toen ik het boek uit had.
Laat me jou zijn is een heerlijk boek wat echt niet mag ontbreken in je kast als je een liefhebber van Nederlandse Chicklit bent. Zet hem dus maar gauw op je Kerst-verlanglijstje 😉

Ik heb dit boek gelezen samen met Jenny van Jennysbookcase als boek van de maand december in onze Boekenwurmenclub. Wat zij ervan vond? Dat lees je hier.

Laat me jou zijn
ISBN 9789401903721 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: november 2014
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

4 thoughts on “Laat me jou zijn – Petra Kruijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.