Mijn huisdier is een boek – Bob Staake

Mijn huisdier is een boek
Samenvatting
“Meestal is een huisdier een hond of een kat die samen met zijn baasje leeft. Maar ergens woont een jongen die een boek als huisdier heeft.”

De hoofdpersoon in dit prentenboek wil geen hond of kat als huisdier, dus stelt zijn moeder voor dat hij een boek als huisdier neemt. Op naar de boekwinkel dus om op zoek te gaan naar het allerbeste huisdier-boek.
Hij vindt het perfecte huisdier-boek en samen beleven ze allerlei avonturen. Tot hij op een dag uit school komt en het boek weg is… Zou hij hem nog terugvinden?

“‘Mijn boek is weggelopen!’ Hij schreeuwde van verdriet. ‘Maar hoe ter wereld deed het dat, want voeten heeft het niet!'”

Mijn mening
Mijn huisdier is een boek is een heerlijk humoristisch prentenboek over liefde voor boeken. Een boek is het beste huisdier; niet harig, geen vlooien, hoeft niet gevoerd te worden, stinkt niet en plast of poept niet. Samen kun je telkens weer de avonturen beleven die erin beschreven staan, het is de perfecte vriend.
Het zeer originele verhaal is op rijm, wat ik altijd erg lekker vind voorlezen, en de cartoon-achtige illustraties zijn grappig en kleurrijk. Een aanrader voor alle kleine boekenwurmen.

Mijn huisdier is een boek
ISBN 9789047617754 – Uitgever: Rubinstein – 36 pagina’s – Verschenen: november 2014 – Originele titel: My pet book – Vertaald door: Huberte Vriesendorp – Illustraties: Bob Staake
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

3 thoughts on “Mijn huisdier is een boek – Bob Staake

  1. Ik zag deze laatst in de boekhandel. Ik heb het snel doorgekeken en moest er toen erg om lachen. Deze staat zeker op mijn verlanglijstje! (Mocht de kleine baby een boekenwurm worden lijkt het me helemaal leuk :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.