De taarten van Marie – Claire Sandy

De taarten van Marie
Samenvatting:
“Marie legde haar hand op het boek alsof het de bijbel was en legde fluisterend de gelofte af die ze eerder had verzaakt. ‘Volgend jaar om deze tijd,’ zei ze met gesloten ogen en een bonzend hart, ‘maak ik het spektakelstuk voor het schoolfeest. Dat zweer ik op de Mary Berry Complete Baking Bible.’”

Marie Dunwoody is een drukbezette vrouw die alle balletjes hoog probeert te houden. De baan van haar man Robert staat op het spel in verband met bezuinigingen, haar tandartspraktijk krijgt concurrentie aan de overkant van de straat, haar tienerzoon Angus sluit zich af voor zijn ouders en heeft een “relatie” met iemand waar hij alleen per mail contact mee heeft en ze heeft haar negenjarige tweelingdochters Iris en Rose teleurgesteld door in plaats van met het beloofde spektakelstuk te verschijnen op het schoolfeest aan te komen met een zielig stapeltje gekochte French Fancy’s (soort petit fours). En dan wordt ze ook nog eens steeds geconfronteerd met haar perfecte overbuurvrouw en aartsvijandin Lucy, die uiteraard met gemak een spektakelstuk op tafel zet.
Als ze op het schoolfeest het tweedehands kookboek “The Mary Berry Complete Baking Bible” op de kop tikt belooft ze zichzelf dat ze perfect gaat leren bakken en dat alles dan vanzelf beter wordt. En dat ze over een jaar dan écht een spektakelstuk voor het schoolfeest kan bakken.
Maar of Maries gezin nou echt zo blij wordt van haar bak-obsessie? En is Lucy eigenlijk wel zo perfect?

Auteur:
“Claire Sandy woont met haar gezin in Surrey. Ze houdt van bakken, schrijven, eten en voert met haar negenjarige dochter diepzinnige gesprekken over de belangrijke dingen in het leven – toevallig ook allemaal dingen die ze bij het schrijven van dit boek kon gebruiken.”

Mijn mening:
Dit prachtig vormgegeven boek heeft een kleurrijke omslag waar ik meteen verliefd op was, kersjes bij de paginanummering en bij elk hoofdstuk, waar steeds een gelegenheid en een baksel genoemd worden, een tekeningetje van een cupcake. En er zat ook nog eens een receptenschriftje bij met wat recepten en ruimte voor eigen recepten, samengesteld door Sabrina van De Fontein redactie. Een heel aantrekkelijk en veelbelovend geheel.
Die belofte heeft het boek waargemaakt! Het ís een heerlijk boek met onwijs veel humor waar je watertandend doorheen glijdt. De taarten van Marie is een feel good verhaal over de familieperikelen van een hardwerkende moeder van drie kinderen en haar liefhebbende man Robert. Marie wil net zo’n perfect leventje als haar overbuurvrouw Lucy, die echt alles op orde lijkt te hebben en de meest perfecte taarten bakt in haar super schone keuken. Marie verliest zich helemaal in haar Mary Berry kookboek en is tot diep in de nacht bezig met haar baksels, die in het begin nogal eens mislukken. Op gegeven moment gaat haar man de concurrentie aan op het werk, waar een collega de baas paait met cupcakes, en gaat hij ook aan de bak. Zeer komisch als het bij hem meteen van een leien dakje blijkt te gaan.
Uiteraard blijkt dat het leven van Lucy minder perfect is dan Marie denkt en ook het bakken levert nou niet meteen de gewenste verbeteringen op in hun leventje aangezien het vooral ten koste van family-time lijkt te gaan. En minder slordig en chaotisch wordt het huishouden er ook niet van.
Heel verrassend is het verhaal niet, maar De taarten van Marie staat absoluut garant voor een aantal heerlijke uurtjes ontspannen lezen met een flinke glimlach op je gezicht (en af en toe wat kwijl ;-))

Jenny en ik hebben dit boek gelezen voor onze Boekenwurmenclub, als boek van de maand november. Hier lees je wat zijn ervan vond.

De taarten van Marie
ISBN 9789026136979 – Uitgever: De Fontein – 400 pagina’s – Verschenen: september 2014 – Originele titel: What would Mary Berry do? – Vertaald door: Mechteld Jansen
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

2 thoughts on “De taarten van Marie – Claire Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.