Barista! Troost – Elsbeth Witt

Barista! Troost
ISBN 9789401601818
Uitgever: Xander Uitgevers
229 pagina’s
Verschenen: juni 2014
Deel 3 van de Barista! trilogie

Achterflap:

“Sophie was als tiener superintelligent, onwijs mooi, sportief en kon zingen als Beyoncé. Maar ondanks alle talenten werkt ze nu, acht jaar later fulltime bij Barista! en is haar leven alles behalve glamorous.
Als op een dag een oude bekende de koffiebar binnen komt lopen, slaat haar hart over. Oude gevoelens komen naar boven, maar ook dreigt haar grootste geheim aan het licht te komen. Waarom heeft Sophie nooit iets met haar vele talenten gedaan? Durft ze te kiezen voor de liefde en zich over haar schaamtegevoel heen te zetten? Of heeft ze vrede met een liefdesleven op een heel laag pitje?

Elsbeth Witt (1980) studeerde Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze houdt zich bezig met alles wat met letters en boeken te maken heeft: webredactie, verhalen, bloggen op haar succesvolle blog elsbethschrijft.nl, redigeren en haar favoriet: fictie schrijven.

Recensie:

“Yasmina heeft een beetje vastigheid nodig en ze heeft het naar haar zin op de school waar ze nu zit. Maar ze is op een leeftijd dat ze door begint te krijgen dat het bij andere kinderen anders is.”

Sophie (25) is alleenstaande moeder van Yasmina (7). Tot voor kort heeft ze uit schaamte het bestaan van haar dochter geheim gehouden voor haar vriendinnen en collega’s bij Barista! Iris en Laura. Vroeger was ze ambitieus en wilde ze zangeres worden, maar door de komst van Yasmina heeft ze die droom opzij gezet.
Yasmina begint vragen te stellen over haar vader, dus Sophie besluit hem op te zoeken. Maar hoe vertel je iemand dat hij een dochter heeft waar hij niks van af weet? En wat moet ze met haar gevoelens voor hem?
Sophie wordt heen en weer geslingerd tussen haar gevoel voor de vader van Yasmina en de kriebels die ze voelt voor de broer van Laura die uit Australië over is. Waarheen zal haar hart haar leiden?

Na genoten te hebben van de vorige twee delen in de Barista! reeks keek ik erg uit naar dit derde en laatste deel. In deel één leerden we barista Laura beter kennen, in deel twee Iris en nu in dit derde deel Sophie. Tijdens het lezen had ik een gevoel van thuiskomen, zo vertrouwd is de omgeving en zijn de dames al geworden. Het is echt weer een verhaal waar je doorheen vliegt. En ook Sophie sluit je in je hart.
Troost is een heerlijk warm verhaal over liefde, vriendschap en keuzes maken. Ik heb genoten van de drie hele verschillende, maar levensechte en sterke hoofdpersonen uit de serie en vind het jammer om afscheid te moeten nemen van Barista!.

0 thoughts on “Barista! Troost – Elsbeth Witt

  1. Ik lees de laatste tijd eigenlijk geen chicklits meer, maar misschien moet ik dat af en toe toch weer eens gaan doen…;-)

  2. Leuke boeken! Water loopt je in in de mond met deze boeken. Ik heb zelfs contact gelegd met elsbeth om te vragen om het recept van de rabarberkwarktaart. En die heeft ze toen op haar blog gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.