Een cavia en twee moeders – Pieter Feller

091.016 Xanten_EenCavia_Omslag_WT.indd
ISBN 9789491446108
Uitgever: Xanten
104 pagina’s
Verschenen: november 2013

“Sep en zijn moeders, Lotte en Maartje, verhuizen van Amsterdam naar een stadje
in de provincie. Hij gaat naar een andere school en maakt al snel nieuwe vrienden.
De mensen in de buurt zijn heel aardig, behalve buurvrouw Annemarie.
Hoe ver zal zij gaan, om Sep en zijn moeders dwars te zitten?
Als Sep op zijn kamertje zit vertelt hij alles aan Kobus, zijn cavia. Dat diertje kan eindeloos luisteren naar zijn verhalen over zijn vriendinnetjes Tibby en Roza, over zijn oma en de postzegelverhalen van zijn overleden opa. Is het anders om twee moeders te hebben dan een vader en een moeder of twee vaders? Hoe kijken anderen aan tegen zijn moeder?

Pieter Feller (Hoorn, 1952) is auteur van een hele reeks kinderboeken. Hij is getrouwd en vader van twee zoons.

Sep is tien jaar en heeft twee moeders, niet heel uniek meer tegenwoordig, maar in het dorpje waar ze sinds kort wonen valt het toch wel op. Sep heeft al nieuwe vrienden gemaakt op school en in het dorp en voelt zich er thuis, maar hij merkt wel dat sommige mensen zijn moeders niet helemaal accepteren. Daarover, en over veel andere dingen, denkt hij veel na en die gedachten deelt hij met zijn cavia Kobus die heel goed naar hem kan luisteren.

“Eigenlijk heeft hij zich er nooit voor geschaamd, maar de laatste tijd dringt het tot hem door dat het toch wel bijzonder is dat hij twee moeders heeft.”

Een cavia en twee moeders is een warm en liefdevol verhaal over Sep, een pientere, lieve hoofdpersoon die wel tegen een stootje kan. Het zet hem natuurlijk wel aan het denken dat niet iedereen het normaal vindt dat hij lesbische ouders heeft, maar hij komt uiteindelijk wel tot de conclusie dat er niks mis mee is en dat hij heel gelukkig is met zijn twee moeders.
Goed (leerzaam) om een keer een verhaal te lezen over een niet standaard gezinssituatie en de strubbelingen die daarbij kunnen komen kijken.
Leuk verhaal om voor te lezen en vanaf een jaar of zeven zelf te lezen.

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Een cavia en twee moeders – Pieter Feller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.