Horrorland: Angstgolven – Trevor Henderson

Een bleke hand omklemde haar enkel. Hij was lang en pezig, met dunne, lange vingers die werden onderbroken door dikke, opgezwollen knokkels.

KORTE INHOUD
“In het stadje Beacon Point gaan al jaren gruwelijke legendes rond. Verdwijningen zijn hier de normaalste zaak van de wereld en regelmatig worden er allerlei vreemde wezens gespot. De meeste inwoners lijken het niet eens te merken. Andere praten er liever niet over. Maar dan komt er een groepje kinderen oog in oog te staan met de walgelijke verschrikkingen die zich in hun stadje schuilhouden. Ze zullen moeten samenwerken om de aanwijzingen op te volgen en een huiveringwekkend geheim te ontrafelen – voor het hen zal verslinden.”

De waarheid is dat Beacon Point niet zomaar een plek is waar er af en toe iemand verdwijnt, een plek waar geen gebrek is aan vreemde verhalen, of een plek waar we in de regel uit het bos blijven…

MIJN MENING 
Weer een nieuw deel in de Horrorland-reeks!! Yes!! De eerste van Trevor Henderson, die het boek ook illustreerde.

Mary verhuist met haar vader en moeder naar het stadje Beacon Point. Blij is ze er niet mee, want ze moet haar school en vriendinnen achterlaten om naar dit duffe stadje te gaan en in een oud ‘spook’huis te gaan wonen.
Dan vertelt een jongen op haar nieuwe school haar dat het echt schijnt te spoken in haar huis. En niet alleen daar, er gaan vele vreemde, enge verhalen rond over Beacon Point. Er zijn altijd al mysterieuze verschijningen en verdwijningen geweest. Ook nu verdwijnen er weer kinderen… Maar in het stadje wordt erover gezwegen, behalve door radiopresentator Alan Graves in zijn BCON Radio Mystery Show.
Kunnen Mary en haar nieuwe vrienden zorgen dat de volwassenen gaan geloven dat er iets vreselijk mis is in Beacon Point én voorkomen dat er meer kinderen verdwijnen? Ze zullen hun grootste angsten onder ogen moeten komen…

Wat een heerlijk creepy boek om te zien! En dan die duistere illustraties binnenin, waarop we de monsters van Beacon Point te zien krijgen… Brrr!
Tussen de gebeurtenissen met de kinderen in Beacon Point door, lees je transcripties van de radioshow van Alan Graves, waarin je leert over de verschijningen in het stadje, hoe ze heten, hoe ze eruitzien, wat ze doen… Een voor een krijgen de kinderen in het verhaal te maken met zo’n vreselijk wezen. Maar: samen staan ze sterk, toch?! Zouden ze het duister kunnen verslaan? Je krijgt het super spannende verhaal mee vanuit de perspectieven van verschillende kinderen, waaronder de nieuweling Mary, boerenzoon Lucas en Byron die alles weet van de geschiedenis van BP. Zo blijf je wel doorlezen om te weten te komen wat er nou weer gaat gebeuren en met wie! Spannend!!!
Echt een heerlijk eng verhaal, vol met beangstigende verschijningen (wezens uit je ergste nachtmerries!) en moedige tieners. Zullen ze de levensgevaarlijke zoektocht naar antwoorden overleven? Ik heb onwijs zitten smullen van dit Horrorland-verhaal! In één ruk uit… Kom maar op met de volgende! En deze eerste van Trevor Henderson smaakt ook zeker naar meer. (Wat zou dit een enge film zijn!)

Dit zou vast niet alleen met hem gebeuren. Het had als een waarschuwing geklonken. Het werd tijd om contact te zoeken met andere kinderen voor het te laat was.

Angstgolven 
ISBN 9789020623918 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: november 2023 – Vertaald door: Jet Zegers & Mylène Delfos – Illustraties: Trevor Henderson – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.