Ben je al bang? – Jaye Ford

Ben je al bang
ISBN 9789032513719
Uitgever: De Kern
368 pagina’s
Verschenen: november 2013
Originele titel: Scared yet?
Vertaald door: Els Franci-Ekeler

“Liv weet haar belager van zich af te slaan, en ontsnapt ternauwernood. Door de plaatselijke pers wordt ze vervolgens tot heldin gebombardeerd – maar dan begint haar nachtmerrie pas echt. Ze ontvangt dreigbrieven die duidelijk maken dat niet alleen zijzelf maar ook haar zoontje gevaar loopt. Wie is deze stalker, die alle details van haar leven kent? Dezelfde engerd die haar eerder tot doelwit heeft gemaakt? Of iemand die ze dacht te kunnen vertrouwen?

Jaye Ford heeft gewerkt als journalist, pr-medewerker en tv-presentator. Ze woont in Australië met haar gezin.

“Jij bent van mij, hoer.”

Liv(ia) Prescott, 35, wordt op een avond na haar werk aangevallen in de parkeergarage. Als dochter van een ex-boksschool eigenaar weet ze flink terug te vechten, maar dan klapt ze met haar hoofd tegen haar auto. Als ze bijkomt is haar belager weg en krijgt ze hulp van Daniel Beck, een man die in hetzelfde gebouw werkt als Liv en haar partner en vriendin Kelly. Hij stelt zich erg beschermend op en blijft Liv opzoeken om er zeker van te zijn dat het goed met haar gaat.
Liv besluit zich op verzoek van haar vriendin Sheridan, een tv-verslaggeefster, te laten interviewen om andere vrouwen te waarschuwen voor haar belager, waar ze nog van vermoeden dat zijn keuze uit pure willekeur op Liv gevallen is. Daarna vinden er echter gebeurtenissen plaats die de politie sterk doen twijfelen of Liv wel een willekeurig slachtoffer is; ze ontvangt dreigbriefjes, er wordt ingebroken in haar uitzendbureau waarbij alleen haar kantoor vernield wordt en daar blijft het niet bij, zelfs haar zoontje en vriendinnen blijken gevaar te lopen…
De band tussen Liv en Daniel wordt ondertussen hechter en er is een sterke aantrekkingskracht tussen de twee. Maar de vraag is: wie kan ze vertrouwen? De politie waarschuwt haar om niemand te vertrouwen…

Ben je al bang? is een ijzersterkte psychologische thriller waarin je steeds op het verkeerde been gezet wordt. De gebeurtenissen vinden plaats in een kort tijdsbestek, waardoor je door het verhaal heen schiet. Het boek had me vanaf het begin te pakken en werd alleen maar spannender en spannender tot en met het zenuwslopende einde.
Hoofdpersoon Liv is een superstoer wijf die ondanks dat ze steeds angstiger en achterdochtiger wordt niet bij de pakken neer gaat zitten. De opbloeiende romance tussen haar en Daniel is een fijne afwisseling van het beklemmende verhaal.
Ik heb genoten van dit boek en vind het een absolute aanrader. Het is het tweede boek wat Jaye Ford geschreven heeft, maar het eerste wat in Nederland is uitgekomen. Ben heel benieuwd naar meer van deze schrijfster.

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Ben je al bang? – Jaye Ford

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.