Het spel van Floor – Renee van Amstel

Floor2

ISBN 9789045207216
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
240 pagina’s
Verschenen: maart 2013
Deel 2 van de Floor-trilogie

Na Rick heeft Floor nooit meer gevonden wat ze werkelijk zocht: een nieuwe liefde die ook in staat was haar verlangen naar overgave te bevredigen. Tijdens de zoveelste opschoning van haar leven, doet ze niet alleen de laatste minnaar weg maar solliciteert ze ook naar een nieuwe baan als marketingmanager bij de glossy WAN!

Voor een commercial van dit magazine komt ze in contact met de cameraman Jon. Hij ‘ziet’ (want hij is tenslotte cameraman) wie ze werkelijk is: een mooie, jonge vrouw die hunkert naar overmeestering. Jon is een zeer bedreven BDSM’er, thuis in de Japanse bondagetechniek shibari.

 Hij wekt opnieuw haar verlangen naar overgave, maar maakt – aanvankelijk – nauwelijks gebruik van haar bereidheid om zich aan hem te onderwerpen. En dan komt Rick weer in beeld…

In november 2012 verscheen De overgave van Floor, Het spel van Floor is het tweede deel in de trilogie, waarvan het derde deel, De extase van Floor, binnenkort verschijnt.”

Het verhaal van Floor gaat een paar jaar na haar rigoureuze breuk met Rick verder. Floor heeft net een nieuwe baan bij een succesvolle glossy, WAN!. Ze heeft wat nietsbetekenende verhoudingen gehad, maar niemand gevonden die haar, door Rick aangewakkerde, honger naar complete overgave kan stillen. Was het met Rick nog echt een ontdekkingsreis, nu weet Floor wie ze echt is, een submissive, ze is wat dat aangaat “volwassener” geworden.

“Ik ben ervan overtuigd dat dit bij een echte sub ook heel vaak het geval is, dat het in de genen zit. Het is geen aangeboren ziekte, het is geen aangeleerde afwijking, het is een talent, eigenschap, gave, het zit in je.” (Ik vind deze quote overigens een hele mooie uitleg van iets wat redelijk taboe is.)

Dan komt ze cameraman Jon tegen, een Dom zo blijkt, en die herkent in één oogopslag haar hunkering naar overmeestering. De vonk vliegt over. Eindelijk lijkt ze haar ‘gelijke’ gevonden te hebben, maar Jon lijkt maar geen gebruik te willen maken van haar verlangen naar onderwerping en het verder ontwikkelen van haar seksuele verlangens. Hij wil eerst zeker weten dat ze er klaar voor is.

“Dit was ik. Rick had het destijds bij me gevonden. Jon mocht het nu ontwikkelen, verder brengen, laten groeien. Alleen Jon.”

Als ze eindelijk ergens begint te komen met Jon komt Rick weer op haar pad, door een artikel over BDSM waar ze aan werkt voor WAN!, en blijkt ze minder los van hem te zijn dan ze dacht…

Met Het spel van Floor heeft Renee van Amstel weer een heerlijk boek geschreven met humor, romantiek, mooie erotiek en informatie (op een aangename manier verwoven in het verhaal). Een psychologisch verhaal ook, over volledige overgave en vertrouwen.

Ik kijk nu al verlangend uit naar het laatste deel van de trilogie: De extase van Floor.

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Het spel van Floor – Renee van Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.