Nachtzwemmen – Lucy Clarke

Nachtzwemmen
ISBN 9789400501591
Uitgever: AW Bruna
320 pagina’s
Verschenen: februari 2013
Originele titel: The Sea Sisters

Als haar zus om het leven komt op Bali, onderneemt Katie dezelfde reis om erachter te komen wat er zich op dit paradijselijke eiland heeft afgespeeld…

Wanneer Katie hoort dat haar zus Mia zelfmoord heeft gepleegd, kan ze het eerst niet geloven. Ook al hebben ze hun leven lang een moeilijke zussenrelatie gehad, dit nieuws slaat in als een bom en breekt haar hart. Pas later vraagt ze zich af: wat deed Mia eigenlijk op Bali?

Het eiland lag niet op de route van de wereldreis die Mia ging maken na de dood van hun moeder. Wat is er gebeurd voorafgaand aan de avond dat ze van een klif viel? Om antwoord op haar vragen te krijgen, besluit Katie om in Mia’s voetsporen dezelfde reis te maken, aan de hand van haar dagboek. Daarvoor zal ze haar veilige en succesvolle wereld van haar werk en verloofde moeten verlaten – om achter een schokkende waarheid over hun vader te komen. Maar pas op Bali zal ze ontdekken en volledig begrijpen wat er precies gebeurd is met Mia, en hoe het zo ver heeft kunnen komen…

Lucy Clarke (32) studeerde Engelse literatuur en heeft tijdens haar vele reizen altijd dagboeken bijgehouden. Nachtzwemmen is haar romandebuut. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek.”

Het is dat ik er de rust niet voor had, maar dit is echt een boek dat je in één ruk uit wilt lezen. Door het pakkende verhaal, maar ook door de aangename schrijfstijl van Lucy Clarke. De verhalen van Katie en Mia wisselen zich om het hoofdstuk af, waardoor je ze allebei heel goed leert kennen.

Het verhaal gaat over Katie, de oudere en wijzere zus, en de vrijbuiter Mia, het jongere zusje, die al sinds hun jeugd een lastige zussenrelatie hebben. Ooit waren ze twee handen op één buik, maar waardoor is het misgegaan? Het recente overlijden van hun moeder heeft ze alleen maar verder uit elkaar gedreven, ondanks dat ze samen een appartement in Londen delen.
Vanuit het niets kondigt Mia op een dag aan dat ze op wereldreis gaat met haar beste vriend Finn. Je komt er in de loop van het verhaal achter dat er een reden is voor dat plotselinge besluit. Het is één van de vele dingen waar Mia mee worstelt en wat ze hoopt achter zich te laten door er letterlijk voor weg te lopen. Ook hoopt ze erachter te komen wie ze is, onder andere door hun vader, wie er al in hun jeugd vandoor gegaan is, op te zoeken op Maui en hem om uitleg te vragen. Maar het loopt heel anders dan ze verwacht had en levert haar alleen maar meer vragen en worstelingen (over/met zichzelf) op…

“Alles wat ze had geloofd, was een leugen geweest.”

Katie krijgt op een dag te horen dat haar zusje om het leven is gekomen op Bali, van een klif gesprongen… Zelfmoord? Aangezien Katie dat niet kan geloven en ze het heel vreemd vindt dat Mia, zónder Finn, op Bali was terwijl dat geen onderdeel van de reisplannen uitmaakte, gaat ze aan de hand van Mia’s dagboek de laatste maanden van haar leven na. Ze treedt letterlijk in de voetsporen van haar zusje en hoopt op die manier Mia een beetje terug te vinden en te ontdekken wat haar zusje dreef tot haar einde. Daarbij wordt ze ook flink geconfronteerd met zichzelf.
Stukje bij beetje kom je meer te weten over Mia’s strubbelingen, de oorzaken van de problemen tussen de twee zusjes en wat Mia naar Bali en naar het randje van het klif dreef…

“Het was alsof ze al zes eenzame maanden tegen dit klif aan het klimmen was, en nu leken Mia’s verleden en Katies heden samen te komen, om elkaar heen te draaien.”

Een meeslepende roman over de band tussen twee zussen en over een zoektocht naar antwoorden. Een absolute aanrader! Het zal me even wat moeite kosten om na dit boek weer aan een ander te beginnen…

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Nachtzwemmen – Lucy Clarke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.