IV – Arjen Lubach

IV

ISBN 9789057595844
Uitgeverij Podium B.V.
318 pagina’s
Verschenen: februari 2013

“Een moord. Een staatsgeheim. Een ijzingwekkende achtervolging.

Wanneer Elsa op haar vakantieadres in Zuid-Frankrijk hoort dat haar vader is vermoord, neemt ze direct het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam ontdekt ze dat haar vader, een emeritus hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was, waarvan het uitlekken onvoorstelbare gevolgen zou hebben.

Met de hulp van Maarten van Eck, de beroemde televisieprofessor, besluit Elsa door te gaan waar haar vader is gebleven. Wat hebben de geschriften van Cicero met het geheim te maken? En wie is toch de mysterieuze Vier? Terwijl ze op de hielen wordt gezeten door politie én moordenaars, volgt er een ijzingwekkende achtervolging van 24 uur, een rit die leidt van Amsterdam, via de Noord-Hollandse duinen, naar Zuid-Frankrijk.”

Arjen Lubach (1979) schreef drie romans, waaronder de bestseller Magnus. Daarnaast werkt hij voor theater, televisie en film.

Als je van de boeken van Dan Brown houdt, moet je dit boek zeker lezen.
Je wordt meegezogen in een kat en muis spel, waarbij langzaamaan duidelijk wordt wat er nou precies aan de hand is. Heel spannend hoe Elsa, een wiskundige, middels een door haar vermoorde vader opgezette zoektocht (iets wat ze toen ze klein was altijd met hem deed) ontdekt waarvoor hij vermoord is en wat er door hogere machten in de doofpot geprobeerd wordt te stoppen. Ze ontrafelt het mysterie samen met een studente kunstgeschiedenis en een tv-professor, die een oude kennis van haar vader is.
De ontdekking van de waarheid zal verstrekkende gevolgen voor Nederland hebben…
Plan een goed moment om in het boek te beginnen, want je wil het verhaal in één ruk uitlezen!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.