Valentina en de donkere kamer – Evie Blake

Valentina
ISBN 9789044338492
Uitgever: The House of Books
272 pagina’s
Verschenen: februari 2013
Originele titel: Valentina and the dark room
Deel 1 van de Valentina trilogie

“The darker side of desire…

Milaan, 2012. Kunstfotografe Valentina is gelukkig met haar sexy vriend Theo, al is hun relatie niet meer zo spannend als eerst. Wanneer ze een opdracht krijgt voor een fotoshoot in de wereld van de bondage en sm, komt een duistere kant van haar eigen seksualiteit aan het licht.

The liberation of love…

Venetië, 1924. Belle voelt niets voor haar echtgenoot en ervaart haar omgeving als verstikkend. Om zichzelf te bevrijden leidt ze een dubbelleven als courtisane. Ze zoekt een man die niet alleen van haar houdt, maar die ook aan al haar seksuele verlangens kan voldoen.

De levens van Valentina en Belle lopen parallel, maar wat verbindt hen?

Valentina is gebaseerd op de creatie van de beroemde Italiaanse striptekenaar Guido Crepax. Zijn sensuele grafische romans zijn geliefd bij mannen en vrouwen. Valentina staat symbool voor de vrije geest van alle vrouwen.”

Evie Blake is het pseudoniem van Noelle Harrison, een Engelse schrijfster.

Valentina en de donkere kamer is een zinderend en romantisch verhaal, wat zich afspeelt in het hedendaagse Milaan en het Venetië van 1924.
Valentina en Belle zijn sterke vrouwen met een sterke drang naar een eigen identiteit.
Valentina is erg onafhankelijk, maar duwt ze Theo daar niet mee weg? Hij vertrekt voor zaken en laat haar een mysterieus cadeau na, waardoor ze in de wereld van bdsm terechtkomt en een andere kant van zichzelf leert kennen.
Het verhaal laat haar interne strijd goed zien en haar zoektocht naar wie ze echt is. Een sensuele, zinderende zoektocht.
Louise zit vast in een liefdeloos huwelijk, om daaraan te ontsnappen leidt ze een dubbelleven als Belle, de courtisane. Ze droomt van echte liefde, passionele liefde. Op een dag denkt ze die gevonden te hebben in een donkere, knappe zeeman, maar of ze ooit samen zullen zijn…
Ik vond het een heerlijk, sexy boek. Een hele mooie, tragische liefdesgeschiedenis. Je voelt echt mee met de hoofdpersonen en hoopt dat ze de gemoedsrust vinden waar ze naar zoeken. Ben ook heel benieuwd naar de volgende 2 delen, die een ander deel van Valentina’s geschiedenis zullen belichten.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.