Cadeautje! – Miriam Bos

‘Wat zou ik toch krijgen?’ piekert Suusje Eekhoorn.
Ze is jarig en haar beste vriend August de Vos geeft een feestje. Er zijn slingers, er is taart én er is een cadeautje. Maar dat mag ze pas openmaken als August klaar is met versieren.

Korte inhoud 
“Suusje Eekhoorn is jarig. August de Vos heeft een pakje voor haar, maar wat erin zit, mag Suus nog niet weten.
Wat als ze het cadeautje eventjes leent? Gewoon om te kijken? Ze zal het écht niet openmaken…”

Suusje grijnst.
August let niet op.
Wat als ze het cadeautje eventjes leent?
Gewoon om te kijken?
Ze zal het écht niet openmaken.

Mijn mening 
Ik was helemaal weg van het eerste prentenboek over vriendjes August en Suus, Help! Een verrassing!, dus ben heel erg blij dat er een tweede boek verschenen is!

Suusje Eekhoorn is jarig en haar beste vriend August de Vos geeft een feestje voor haar! Suus is héél erg nieuwsgierig naar haar cadeautje, maar die krijgt ze pas als August klaar is met de voorbereidingen voor het feest en dat duurt véél te lang… Wat nou als ze het cadeautje éventjes leent? Niet om open te maken, maar gewoon om te voelen, ruiken, proeven… Maar dan raakt ze het cadeautje kwijt! Wat nu???

‘Bah!’ roept ze boos. ‘Nu weet ik nóg niets!’
Ze zwaait met haar armen en…

Weer zo’n onwijs lief en leuk verhaal over de twee superleuke vriendjes! August is heel rustig en introvert (leerden we in het vorige prentenboek), Suus is heel druk en extravert én onwijs nieuwsgierig en ongeduldig! Hoezo moet ze wachten met haar cadeautje openmaken tot August hélemaal klaar is met versieren enzo? Dat kan ze echt niet! Wel heel knap dat ze het écht niet openmaakt. (Wat ze er wel allemaal mee doet…) Maar kwijtraken doet ze het wel! Echt heel erg grappig dat dan blijkt dat August zijn vriendinnetje natuurlijk door en door kent!
Ik ben zo ontzettend verliefd op de illustraties! Ze zijn onwijs kleurrijk en aansprekend en er is heel veel op te zien! Als je nog een paar keer opnieuw kijkt, zie je steeds weer nieuwe kleine dingetjes. Ik hou ervan!!
Cadeautje! is een prachtig prentenboek over (h)echte vriendschap & nieuwsgierigheid om steeds opnieuw van te genieten! Op naar meer August en Suus hoop ik!!

… schrikt.
‘Wat heb ik nou gedaan?
Waar is het cadeautje gebleven?’ 

Cadeautje! 
ISBN 9789047714798 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Illustraties: Miriam Bos – Deel in de August en Suus-serie – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.