Drakenstorm 3: Het duistere doolhof – Alastair Chisholm

Ellis kreeg een raar gevoel in zijn maag, een gevoel dat hij nog nooit eerder had gehad. Hij wist altijd waar hij was. Hij kon altijd de weg vinden. Maar dit doolhof…

Korte inhoud 
“Ellis en zijn geheime draak Padvinder doen mee aan de Doolhovenwedstrijd. Ellis weet het zeker: hij gaat winnen! Maar in het doolhof gebeurt iets vreemds. Muren verschuiven, gangen draaien, en wie is dat meisje in die grijze mantel? Kunnen Ellis en zijn draak ontsnappen?”

Illustratie: Daniëlle Futselaar

Mijn mening 
Wat genoten de kinderen en ik van Drakenstorm deel 1 & 2! We waren dan ook superblij toen deel 3 binnenkwam en ik ben het boek ’s avonds meteen gaan voorlezen!

Dit is het derde boek over Draconis en de stad Rivven, waar geen draken meer bestaan sinds de Drakenstorm uitbrak lang geleden.
Of toch wel? Er bestaat namelijk in het geheim een Drakenzienersgilde, verstopt onder de stad, waar kinderen die een band met een draak hebben – drakenzieners – hun draak leren oproepen en leren samenwerken…
We leren na Tom en zijn draak Ijzerschild en Cara en haar draak Zilverdief nu Ellis en zijn draak Padvinder kennen.
Ellis weet overal de weg te vinden, hij is altijd met kaarten tekenen en alles in zijn omgeving leren kennen bezig. Hij gaat samen met Cara en Connor meedoen aan het jaarlijkse Doolhof Festival; een doolhovenwedstrijd, waarbij je het snelst het midden van het Groene, het Zilveren en het Duistere Doolhof moet zien te vinden. Ellis is daar altijd heel erg goed in! Maar dit jaar gebeuren er vreemde dingen. Iets met een mysterieus meisje in het grijs, een amulet en doolhoven die veranderen… Het is voor Ellis en Padvinder – die altijd in de buurt is – geen kwestie meer van winnen, maar van ontsnappen aan duistere magie…

Superleuk om weer een andere drakenziener en een andere draak te leren kennen. Iedere drakenziener heeft zo zijn sterke punten, Ellis is dus altijd met kaarten/plattegronden maken bezig om overal de weg te vinden, en iedere draak heeft een specifiek talent, dat zich zal openbaren als het heel hard nodig is. Het was leuk om van tevoren al te speculeren over wat Padvinders talent zou zijn! Ook iets met de weg vinden?
Wat waren die doolhoven gaaf! En wat een heerlijk spannende wending zo met die duistere magie, waardoor er van alles veranderde en Ellis veel moeite moest doen om zich te oriënteren. En wie is toch dat meisje? Intrigerend! Daarnaast kom je in ieder deel langzaam ietsje meer te weten over Draconis, Rivven en de koninklijke familie, ook heel boeiend!
Het verhaal leest heerlijk vlot weg en leest heerlijk voor. We zouden weer iedere avond twee hoofdstukken doen, maar het was iedere keer heel lastig om dan ook echt te stoppen met lezen…  We hadden het boek het liefst in één keer gelezen! We verheugen ons nu al enorm op het vierde deel! Over welke drakenziener gaat die? En wat voor krachten gaat de draak hebben? Wat gaan we verder nog te weten komen? Kom maar op!

Het duistere doolhof 
ISBN 9789025884628 – Uitgeverij Leopold – 96 pagina’s – Verschenen: maart 2023 – Vertaald door: Laurent Corneille – Illustraties: Daniëlle Futselaar – Deel 3 in de Drakenstorm-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.