Horrorland: Escape – K.R. Alexander

VERGEET JE PROBLEMEN! GA VOOR AVONTUUR! ONTSNAP NAAR ESCAPE! (…)
ESCAPE was niet zomaar een attractiepark. Het was een event. Een happening. Het beloofde kinderen alles wat ze maar wilden, en meer.

Korte inhoud 
“Cody droomt ervan om naar de opening van Escape te gaan, het nieuwste en spannendste attractiepark ter wereld. Helaas is dat alleen weggelegd voor de rijke en coole kinderen, en daar hoort Cody niet bij. Als er een paar kaarten worden verloot, ontvangt hij tot zijn grote verbazing een van die uitnodigingen.

Eenmaal binnen, weet hij niet wat hij ziet! Het begint fantastisch, maar al gauw verandert zijn droom in een nachtmerrie. De attracties zijn levensgevaarlijk, kinderen verdwijnen en het spel wordt een gevecht op leven en dood. Kan Cody uit Escape ontsnappen?”

Had hij maar geweten dat hij binnenkort helemaal niet meer bezig zou zijn met ontsnappen aan zijn saaie leventje.
In plaats daarvan moest hij proberen te ontsnappen aan de dood.

Mijn mening 
Wat hou ik toch van de Horrorland-reeks! Heerlijk die creepy verhalen!  (het zijn allemaal losstaande verhalen, van verschillende auteurs) Dit keer weer eentje van mijn favoriet: K.R. Alexander.

Cody (12) zou dolgraag naar ESCAPE gaan, een nieuw en hypermodern attractiepark, waar in Virtual Reality alle kinderdromen waargemaakt worden. (Cody is gek van pretparken en droomt ervan er ooit zelf eentje te ontwerpen.) Maar: dan moet hij wel één van de 100 tickets voor de openingsweek zien te winnen, want verder is het alleen weggelegd voor de rijken. Ook de tickets die weggegeven worden lijken alleen maar naar beroemde kinderen te gaan, maar Cody weet toch 1 van de 30 tickets te winnen die naar ‘gewone kinderen’ gaan! Nu kan hij eindelijk even ontsnappen aan zijn saaie leven en ruziënde ouders! Kom maar op met dat avontuur! En het wordt zelfs nog véél avontuurlijker dan hij ooit had kunnen vermoeden… Algauw vecht hij samen met zijn nieuwe vrienden, zanger Jayson en actrice Inga, écht voor zijn leven… Kunnen ze ontsnappen aan ESCAPE?

Omringd door de coolste, beroemdste kinderen ter wereld rende Cody het avontuur van zijn dromen tegemoet.

Zo, dit was me even een onwijs spannende achtbaanrit!  Ik heb zitten smullen van het spannende en meeslepende verhaal. Eerst ben je heel blij voor Cody dat zijn droom uitkomt en hij zomaar een week mag doorbrengen in dat supergave, hypermoderne Virtual Reality-pretpark (eten en drinken inbegrepen, wat ze maar willen!), waar hij onverwachts nieuwe vrienden maakt (ook beroemdheden zoals Jayson en Inga hebben heus iets waar ze aan willen ontsnappen!) waar hij de meest gave avonturen mee beleeft: uit een piramide zien te ontsnappen in het Oude Egypte, de ruimte in voor een cruise, vliegen (ze hebben speciale pakken aan) als een pterodactylus in de prehistorie… En alles lijkt levensecht! Maar dan begint het gevaar dat ze lopen in de attracties ook steeds echter te lijken, verdwijnen er kinderen en lijken de spelregels langzaam te veranderen: het gaat nu écht om leven en dood! Waar het verhaal eerst steeds gaver werd, wordt het opeens steeds beangstigender… Van ontsnappen áán het dagelijks leven, naar ontsnappen náár het dagelijks leven… Heerlijk spannend!!! En zó’n gave wereld! (Ik kreeg er Jumanji-feels van en ik  de Jumanji-films!) Je zou haast zelf naar zo’n attractiepark willen, waar alle attracties, alle escapes zo levensecht zijn. Maar na het lezen van dit creepy verhaal…
Ik heb echt ontzettend genoten van dit nieuwe Horrorland-boek! Het verhaal zou zeker niet misstaan als film. In één ruk uitgelezen! Meer graag!!! 

In ESCAPE zou alles werkelijkheid moeten kunnen worden.
Zelfs het gevaar, zo begon hij te vrezen.

Escape 
ISBN 9789020623888 – Uitgeverij Kluitman – 256 pagina’s – Verschenen: februari 2023 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.