Niet mijn droom – Eva Nagelkerke

Sissend loopt het water terug langs het aangevreten kadaver van iets wat ooit een mens moet zijn geweest.

Korte inhoud 
“Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin. Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe.
Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.”

Misschien is dit avontuur iets groter dan haar lief is, maar dat is juist goed, toch? Niet alles afwegen en het dan uiteindelijk toch niet doen, gewoon ogen dicht en springen.

Mijn mening 
Wat een mooierd om te zien, hè, deze nieuwe thriller van Eva Nagelkerke (de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke)?! Coverlove op het eerste gezicht!  En dan ook nog met het Crime Compagnie logo op snede!! Heel gaaf.

Rutger, Kim en hun dochter Peru (8) gaan Rutgers droom waarmaken: zes maanden zeilen naar/in het Caraïbisch gebied. Vanaf Lissabon naar Tenerife en dan de Atlantische Oceaan over. Het is misschien niet helemaal Kims droom, maar ze is ervan overtuigd dat het gezin er alleen maar hechter van zal worden, los van werk en dagelijkse beslommeringen.
Maar het valt niet mee om 24/7 op elkaars lip te zitten op zo’n zeilboot en er ontstaan algauw irritaties, vooral ook tussen (strenge, koppige) vader en (koppige) dochter. Zelfs Kim, die altijd maar de lieve vrede wil bewaren, vindt het steeds moeilijker om optimistisch te blijven. Als de bom bijna lijkt te barsten, gebeurt er iets vreselijks en is er niets meer belangrijk behalve overleven met zijn drietjes…

Na de prikkelende proloog, waarin op een strand de aangespoelde, aangevreten restanten van een mens worden gevonden, zit de sfeer er al meteen lekker in! Wát gaat er gebeuren? En met wíe??
Dan lezen we het verhaal van Kim, de zeiltocht die niet echt haar droom is, maar waarvan ze hoopt dat het de oude avontuurlijke Rutger weer terugbrengt, niet opgeslokt door werk, haar gevoelens tijdens de reis, hoe de onderlinge spanningen oplopen op dat zeilschip midden op de oceaan, etc… En daarnaast lezen we het verhaal van de hoogzwangere Rosalía, aan de andere kant van de oceaan, die gedwongen rust moet houden en haar drie dochters naar haar gehate schoonzus moeten brengen, omdat haar man Raúl moet werken op zee, héél gevaarlijk werk… Twee ontzettend meeslepende verhaallijnen die steeds beklemmender en steeds spannender worden! Waar en hoe gaan de lijntjes samenkomen? Hoe gaat het voor de twee vrouwen eindigen?
Het verhaal leest echt heerlijk weg, ik wou alleen maar doorlezen, ik werd helemaal gegrepen en kon gewoon niet stoppen voor ik wist hoe het zou aflopen! De spanning loopt steeds hoger en hoger op, ik zat op gegeven moment echt op het puntje van mijn stoel! Pfff… Wát een lekkere thriller hebben de zussen Nagelkerke weer geschreven! Ik heb er van A tot Z van genoten! En ik wil nú graag meer!! 

Het volgende moment lijkt de wereld te vergaan. Een enorme dreun. Een schreeuw van Rutger. Tegelijkertijd klinkt er hard gekraak vlak naast haar. De boot kiepert naar bakboord en ze smakt tegen de grond.

Niet mijn droom 
ISBN 9789461096814 – Uitgever: De Crime Compagnie – 278 pagina’s – Verschijnt: 16 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.