Het resort – Sarah Pearse

‘De rotsformatie aan de zijkant van het eiland (…) geeft het eiland zijn bijnaam: Reaper’s Rock. Is het niet spooky? En veel bewoners zeggen dat het eiland vervloekt is. Het schijnt…’ Fluisterend gaat ze verder. ‘… dat de rots een manifestatie van Magere Hein is…’ 

Korte inhoud 
“Op een rotseiland voor de kust van Engeland is een duurzaam wellnessresort geopend. Het is bedoeld als een plek om helemaal tot rust te komen, maar het eiland heeft een duister verleden. Ooit opereerde er een seriemoordenaar en het gerucht gaat dat het is vervloekt.

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen op de rotsen wordt rechercheur Elin Warner ingeschakeld. Er lijkt sprake van een tragisch ongeluk. Als er de volgende dag tijdens het duiken iemand omkomt weet Elin dat er opzet in het spel is. Iemand heeft het op de gasten voorzien, maar waarom?

Elin moet de moordenaar vinden voordat de geschiedenis van het eiland zich herhaalt.”

Hana staart met intense afkeer naar haar zus.
Ze had niet moeten komen. Dit was een slecht idee.

Mijn mening 
Het eerste deel in de rechercheur Elin Warner-serie, Het sanatorium, vond ik heerlijk duister en beklemmend, dus ik was ontzettend benieuwd naar dit tweede deel!

Op een afgelegen rotsachtig eiland voor de zuidkust van Devon is een luxe resort gebouwd, LUMEN. Het eiland heeft een duistere geschiedenis met een school waar kinderen getraumatiseerd raakten en een seriemoordenaar die tijdens een kamp slachtoffers maakte. Het zou allemaal komen door ‘Reaper’s Rock’, de Magere Hein-achtige rotsformatie: het eiland zou vervloekt zijn… Maar dat is allemaal in een ver verleden en met het luxe resort maakt het eiland nu een frisse start!
Dan valt er een slachtoffer en rechercheur Elin Warner en haar partner brigadier Steed worden naar het eiland gestuurd. Het lijkt een ongelukkige val te zijn, maar als er al gauw nog een dodelijk slachtoffer valt krijgt Elin toch het gevoel dat er meer aan de hand is. Is er na al die jaren weer een seriemoordenaar die op het ‘vervloekte’ eiland huishoudt? Waarom deze slachtoffers? En heeft het met de geschiedenis van het eiland te maken?

Eerst krijgen we in de proloog een kijkje in het duistere verleden van het eiland, wanneer tijdens een kamp op het eiland een tienermeisje vermoord wordt. Bij haar lichaam vindt de jongen met wie ze zich afgezonderd had een steen in de vorm van Reaper’s Rock… Meteen spannend!
Dan gaan we naar het nu, waar reis-influencer Jo haar vriend, haar zussen Hana en Bea, Bea’s vriend en hun nichtje Maya heeft uitgenodigd voor een gratis tripje naar het resort. Al meteen wordt duidelijk dat de verhoudingen onderling gespannen zijn. Wat speelt er allemaal in die familie? Je leest Hana’s belevingen van alles wat er op het resort gebeurt tijdens hun verblijf en leert langzaam wat er gaande is… Boeiend!!
En we lezen uiteraard Elins kant van het duistere verhaal, haar spannende zoektocht naar de moordenaar op dat idyllische eiland met rotte kern, hopende hem te pakken te krijgen voor hij nog meer slachtoffers maakt, en haar strubbelingen privé met haar psychische problemen en spanningen in haar relatie… Heerlijk meeslepend!!!
Het verhaal heeft vanaf het begin een heerlijk duister sfeertje en wordt steeds spannender en steeds beklemmender! Ik werd meer en meer gegrepen door het verhaal en kon niet stoppen met lezen.  Al die geheimen, al die leugens en dan nog die retespannende stormachtige ontknoping… Echt een ontzettend lekkere thriller! Meer avonturen met Elin Warner (en brigadier Steed) graag! 

‘Wat ik daarstraks zei,’ mompelt hij. ‘Dat meen ik. Wat die man vertelde, is echt zo. Er is hier iets goed mis. Wees voorzichtig.’ 

Het resort 
ISBN 9789026361463 – Ambo Anthos Uitgevers – 448 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Harmien Robroch – Deel 2 in de Elin Warner-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.